Filter
 • Programma BK 15+

  Programma - Programme  

  Vrijdag - Vendredi     AM  PM

  Zaterdag - Samedi    AM  PM

  Zondag - Dimanche  AM  PM 

   

  Resultaten - Résultats  

  Vrijdag - Vendredi     

  Zaterdag - Samedi   

  Zondag - Dimanche  

   

 • Uitmuntende prestaties van de BRABO jeugd

  Op de Belgische Jeugdkampioenschappen voor 11 tot 15 jarigen wint BRABO het algemeen clubklassement.  Ook in de categorie 13-14 jaar verovert onze jeugd het algemeen klassement.

  Charlotte Feyen, Fleur Vermeiren, Kasper Tanghe, Lana Ravelingien en Silke Vandeputte kroonden zich tot individueel Belgisch leeftijdskampioen. In totaal zorgen zij voor acht Belgische titels. Ook Eva Lamotte, Yassin Saidi, Mustafa Al Tuwaijari en Sarah Van Wallendael kaapten individuele podiumplaatsen weg.

  Bij de de BRABO-estafettes zegevierden bij de 11-12 jarige jongens de 4x100 vrijeslag en 4x100 wisselslag.  Bij de 13-14 jarigen de 4x100 wisselslag.   De meisjes 13-14 jaar volgden het voorbeeld op de 4x100 wisselslag.  De gemengde wisselslag estafette behaalde ook een knappe derde plaats.  

  Overzicht podiumplaatsen.

     

 • Laatste rechte lijn naar RIO

  Kimberley Buys, Pieter Timmers, Dieter Dekoninck en Glenn Surgeloose in werken de eerste trainingen af in het Olympisch zwembad.

    

   

  In het Antwerpse Wezenbergbad werken de BRABO atleten hun laatste trainingen af in aanloop naar de Olympische spelen. Volgende week vetrekken zij richting Brazilie en volgt er een 'inzwem' periode in het Olympisch zwembad. De BRABO Olympiërs vlnr.: Kimberly Buys, Glenn Surgeloose, Pieter Timmers en Dieter Dekoninck

   

 • Belgisch kampioenschappen 15+ in 2016

  Van 29 tot en met 31 juli organiseert zwemclub BRABO de Belgische leeftijdskampioenschappen voor 15 jarigen en ouder in het Olympisch zwembad Wezenberg.  De wedsrijden starten elke dag om 09.00 uur.  Het namiddag programma begiint om 14.30.   In tegenstelling tot andere jaren zijn er geen finale wedstrijden meer, maar worden de titels toegekend op basis van de resultaten in de reeksen.  De prijsuitreikingen zijn voorzien na elke derde wedstrijd.  Programma.

   

 • Europese Junior kampioenschappen in Hongarije

  Van 4 tot en met 11 juli hebben in HÓDMEZŐVÁSÁRHELY de Europese Junior kampioenschappen plaats.  BRABO zwemsters Jade Smits en Lotte Goris komen reeds op 6 juli aan de start van de 100 vrijeslag.  Het volledige programma is hier beschikbaar.  De resultaten kan je volgen op de website van de organisatie.

   

 • Zes op zes voor BRABO aflossingsploegen op OBK

  Een week na de Europese kampioenschappen in Londen organiseert BRABO in Antwerpen de Open Belgische Kampioenschappen.  Een begrijpelijk, beperkte deelname van onze toppers.  Een uitgelezen moment voor onze jongere zwemmers om zich te tonen.

  Naast de mooie individuele prestaties slagen zij erin om alle estafette titels in Antwerpen te houden.

  De Dames-ploeg bestaande uitSara Vanleynseele,Sonia De Bock,Jade Smits,Lotte Goris,Anke Geeroms en  Kimberly Buys tikken eerst aan op de  4x100 en 200 vrijeslag, 4x100 wisselslag. 

   

  De Heren-ploeg bestaande uitAlexander Trap,Vincent Vandersypen, Lorenz Weiremans,Simon Dael,Dries Van Goetsenhoven,Glenn Surgeloose,Pieter Timmers enDieter Dekoninck volgen het voorbeeld van de Dames.  Als kers op de taart verbeteren Glenn, Lorenz, Pieter en Dieter het Belgisch record op de 4x100 vrijeslag (3.16.32)

   

 • Open Belgisch Kampioenschap 2016

  Een week na het Europees kampioenschap in Londen organiseert BRABO voor het achtste jaar op rij de Open Belgische kampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad.  De reeksen starten om 0900 in de ochtend.  De finales zijn gepland vanaf 1600u.

  Het programma is hier beschikbaar. 

  Livestreaming via deze link.

  Livetiming via Toptime.

  Resultaten zijn beschikbaar onder tab 'OBK 2016'

   

 • De lucht in Londen kleurde blauw voor Kimberly Buys

  Blauwe lucht ref

  Zondagmorgen kleurde de lucht helemaal blauw in Londen zoals je kan zien op bovenstaande foto. Het leek wel een leeg blad waarin Kimberly Buys haar verhaal over haar vijfde Europees kampioenschap kon weg schrijven. Lees hiermeer.

 • Schaakmeester Gaastra zet in op goud en krijgt zilver

  Bij schaken is het de bedoeling dat je bij een zet minstens één stap vooruit denkt. In het Londense shoppingcenter Westminster kon je met reuzenpionnen schaken (zie foto) maar tweehonderd meter verder, in het Olympisch zwembad, zette schaakmeester Ronald Gaastra zijn levensechte pionnen in voor goud op de estafette van de 4x200 m crawl en kwam uit op zilver en een Belgisch record. Lees hier meer.

  Podium Zilver ref

   

 • Lotte Goris met het volle vertrouwen van de onbezorgde baby

  Volle vertrouwen ref

   

  De baby slaapt met het volle vertrouwen dat er goed voor haar gezorgd zal worden en dat haar niets kan overkomen. Onbezorgd volgt zij het ritme van slapen, wakker worden, eten en stap voor stap ontdekken wat er te beleven valt in de grote mensenwereld en wat zij daarin kan betekenen door grenzen te verleggen. De manier waarop Lotte Goris zich op het Europees kampioenschap beweegt, ontplooit en geniet doorstaat perfect voorgaande vergelijking. Lees hier meer.

   

 • Sterven, genieten en .... balen richting Rio

  Zoals je op de foto kan zien, kan je het Olympisch stadion van Londen langs verschillende wegen bereiken: via het water van het kanaal, te voet via de loopbrug en met de auto langs de weg. De parallel richting Olympische Spelen van Rio de Janeiro kon gisteren voor onze Brabo zwemmers niet mooier voorgesteld worden. Lees hier meer.

  Olympisch stadion ref

 • In een finale telt het detail van de fotograaf

  Wellicht is er geen beroep op de wereld waar meer op het detail gelet wordt dan bij de fotograaf. Per definitie wil een fotograaf zich onderscheiden van zijn collega’s onderscheiden door het detail. Maar ook in de topsport wordt het verschil gemaakt door de details en dat moest Glenn Surgeloose vandaag ondervinden in de finale van de 200 m crawl.Lees hier meer.

   

 • BRABO inspireert Londen

  Dank zij de Olympische Spelen in 2012 is de Londense wijk Stratford opgewaardeerd en die wending is nog steeds aan de gang. Vlak bij het Queen Elisabeth Olympic Parc worden momenteel grote buildings opgetrokken (zie foto), die de economische welvaart van de wijk nog verder moet optrekken.  

  BRABO vs Londen ref

   

  Bij het zien van dat tastbare bewijs maakte ik de onwillekeurige reflex naar het BRABO-verhaal dat in 2003 startte en dat de Belgische zwemsport vanuit het slop heeft opgetrokken tot een niveau dat steeds meer en meer begint aan te sluiten bij de wereldtop. Glenn Surgeloose,  lees hiermeer....

   

 • BRABO imponeert op Dag 1 van het Europees kampioenschap!

   

  Met Glenn Surgeloose, Dieter Dekoninck en Pieter Timmers, in die volgorde, in de finale van de 4x100 m crawl gooide BRABO andermaal zijn stevige hand naar brons waardoor België de beste start van deze eeuw nam op een Europees kampioenschap. Maar ook onze Noorderburen pochten met het Nederlands record van BRABO-ster Wendy Van der Zanden op de 400 m wisselslag. Lees hierhet volledige verslag.

   

 • BRABO junioren-ploeg laat van zich horen in Luxemburg

  Cive 2016 Luxemburg - 25m bad
   
  Even wat cijfers. Luxemburg telt ongeveer 500.000 inwoners en mag 3 zwemmers naar Rio afvaardigen. Indien we dit zouden extrapoleren naar Belgie, zouden we een 60-tal (!) zwemmers naar Brazilie mogen sturen. Toch wel talent aanwezig op die kleine morzel grond.  Maar toen arriveerde de junioren-ploeg van BRABO.  De delegatie met Fleur Vermeiren, Charlotte Van Deuren, Seppe Marichal, Gaetan Blankers, Lander Van Son, Tom Van Riet en op zondag aangevuld met Nick Bodiroza verzamelde in totaal 17 finaleplaatsen, telkens met knappe tijden.
   
  Een overzichtje :
  - Charlotte 2e 200 vrij / 3e 100 school/3e 100 wissel
  - Fleur 2e 50 school / 1e 100 school/1e 100 wissel
  - Seppe 5e B-finale 50 vlinder / 1e 100 wissel
  - Lander 10e 200 vrij
  - Tom 3e 50 rug / 1e 100 rug
  - Nick 5e 50 school / 1e 100 vlinder
  - Gaetan 4e 100 vrij / 1e 100 rug/5e 50 rug / 1e 100 wissel
   
  En dan de straffe verhalen :
  - Nick springt zondagochtend na een rit van 3 uur koud in het bad voor de reeksen 100 vlinder en zwemt met 56.44 een nieuw meetingrecord ! Vanaf nu geen opwarming meer, coach ?
  - Tom zwemt met 59.45 onder de minuut op de 100 rug en eindigt gedeeld eerste in de finale.
  - Ook nog een meetingrecord voor Fleur. Had niemand verwacht zeker ?
  - Toppers : tijdens de 100 mixed relay sturen Wouter en Carolien dan Tom, Fleur, Nick en Charlotte in het bad, oftwel bouwjaar 99/02/00/01 en eindigen op een derde plaats, 25 hondersten achter HZPC (2e 91/96/98/99) en een onbereikbaar SDCE (1e 92/98/97/01) En of er ambiance was !
   
  Wat de Luxemburgse talenten betreft, Raphael Stacchiotti zwom een nationaal record op de 100 vlinder en lijkt klaar voor het EK en OS, maar hou ook de namen Ralph Daleiden (58.39 op 100 vrij) en Remi Fabiani (1.00.33 op 100 rug) in de gaten.
   
  De organisatie was in ieder geval dik in orde, de trainers, zwemmers en ouders dik tevreden. Hoorde ik daar al stilletjes - tot volgend jaar - ?
   
  Philippe
 • Zeven BRABO zwemmers naar EK in Londen

  Net zoals in Boedapest in 2010 zien we straks op het Europees Kampioenschap in Londen een stevige BRABO delegatie terug.  Toen maakten Annelies De Maré, Elise Matthysen, Jasmijn Verhaegen, Kim Janssens, Kimberly Buys, Dieter Dekoninck en Egon Van der Straeten deel uit van de selectie.  Hoogtepunten waren de 5e plaats van Kim Janssens op de 50 schoolslag en de finale plaats van de homogene BRABO estafette ploeg (Jasmijn, Elise, Kimberly en Annelies) op de 4x100 wisselslag.   

   

  Voor het Europees kampioenschap in Londen 2016 (16-22 mei)  zijn onze zwemmers opgeroepen voor volgende wedstrijden: 

  Kimberly BUYS:

  50 en 100 vlinderslag, 100 vrijeslag, 4x100 vrijeslag, 4x100 wissel- en 4x200 vrijeslag 

  Lotte GORIS:

  100 en 200 vrijeslag, 4x100 vrijeslag en 4x200 vrijeslag

  Jade SMITS:

  100 rugslag, 4x100 wisselslag

  Pieter TIMMERS:

  50, 100 en 200 vrijeslag, 4x100 vrijeslag, 4x200 vrijeslag, 4x100 wisselslag

  Glenn SURGELOOSE:

  50, 100 en 200 vrijeslag,  4x100 vrijeslag, 4x200 vrijeslag, 4x100 wisselslag

  Dieter DEKONINCK:

  100 en 200 vrijeslag, 4x100 vrijeslag, 4x200 vrijeslag

  Lorenz WEIREMANS:

  400 vrijeslag, 4x200 vrijeslag

   

  Een stevig programma.

 • ADSR 2016

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  De Antwerp Diamond Speedo Race mist zijn doel niet.  Een driehonderdtal atleten uit een veertigtal clubs geven een week na de Vlaamse kampioenschappen opnieuw het beste van zichzelf.

  De diamant voor de beste FINA prestatie gaat bij de Dames naar de Zweedse Louise Hansson voor haar prestatie op de 200 wisselslag.  Bij de Heren is Glenn Surgeloosede laureaat voorzijn prestatie op de 100 vrijeslag (foto).  Proficiat.

 • ADSR 2016 - Programma

  Het wedstrijdprogramma voor de ADSR is beschikbaar (ADSR 2016)

   

 • Topweekend voor Lotte Goris en Glenn Surgeloose

  Na een schitterende Flanders SPEEDO Cup in januari bevestigt de 15 jarige Lotte Goris haar uitstekende conditie op de Vlaamse kampioenschappen.  Naast de bevestiging van haar limiettijden voor de Europese Junior kampioenschappen vebetert zij bij de Dames het 16 jaar oude Belgische record van Nina Van Koeckhoven op de 200 vrijeslag (2.00.53).

  Andere zwemmer in bloedvorm is Glenn Surgeloose.  Hij  realissert een Olympische limiettijd op de 100 (48.70) en 200 (1.47.59) vrijeslag.   Jade Smits bevestigt haar limiettijd voor het EJK op de 100 rugslag (1.03.48)

   

 • ADSR 2016

  Op zaterdag 5 en zondag 6 maart heeft in het Antwerpse Wezenbergbad de 'Antwerp Diamond SPEEDO Race 2016' plaats.  Het wedstrijdprogramma staat nu online onder 'ADSR 2016'.  Aanmeldingen van de teams dient te gebreuren voor 24 januari.  Inschrijvingen ten laatste op 15 februari.

   

 • In alle stilte maar niet onopgemerkt

  Terwijl Glenn en Pieter zich manifesteerden op het EK korte baan, zwemt de vijftienjarige BRABO zwemster Lotte Goris een nieuw Belgisch jeugdrecord op de 100 vlinderslag in het Engelse Stockport (1:00.56). Jade Smits, eveneens BRABO en 14 jaar, laat een nieuw Belgisch jeugdrecord optekenen op de 1500 vrijeslag in Mol (17:06.35). Proficiat.

   

   

 • Pieter Timmers pakt 2de zilver; Glenn Surgeloose 5de

  En toen boog Meester Ronald het hoofd

  Nadat hij donderdag al zilver veroverde op de 200 m crawl, mocht Pieter Timmers gisteren voor hetzelfde eremetaal het podium op na de finale van de 100 m crawl. Tegen de Italiaan Marco Orsi had hij geen verhaal maar met een nieuw Belgisch record van 46.61 liet hij toch de sterke Pool Sebastian Szczepanski met 2 tienden achter zich. Glenn Surgeloose werd meer dan verdienstelijk 5de in een persoonlijke besttijd van 47.21.

  In de mixed zone boog Meester Ronald Gaastra dan ook het hoofd voor zoveel topprestaties van zijn poulains (Zie foto): "Ik had op dit EK maar twee atleten maar die waren wel goed voor vijf persoonlijke records, drie Belgische records en drie medailles. Ik ben er trouwens van overtuigd dat Pieter op de 200 crawl goud had kunnen pakken als Biedermann rechts van hem had gezwommen in plaats van links. Nu kon hij hem niet zien en dat was misschien wel een handicap. Maar nogmaals, tegen Biedermann verliezen is geen schande. Pieter en Glenn zijn beter dan vorig jaar; dat bewijzen hun persoonlijke besttijden. Dat betekent dat onze planning en werking nog steeds goed is en dat bewijzen we nu al vele jaren. Maar in een pré-Olympisch jaar is dat uiteraard nog belangrijker dan anders. Uit dit EK halen we hoofdzakelijk een mentaal voordeel richting Rio."

  "Ik kan niet anders dan tevreden zijn", reageerde Pieter na afloop. "Orsi was bijna 6 tienden sneller en dus maakte ik geen kans op goud. Dit zilver is een heel mooie afsluiter van een geslaagd Europees kampioenschap. Ik verbeterde op al mijn nummers mijn persoonlijke records. Dat is het beste bewijs dat ik nog steeds progressie maak. Bovendien zwom ik een perfecte finale op de 100 m crawl. Ook dat is mooi meegenomen want ik had toch een beetje stress voor de start. Dat was het gevolg van de kleine foutjes die ik in de reeksen en halve finale had gemaakt. Dan sluipen er toch wat twijfels in je hoofd en begin je lichtjes te stressen. Maar ik heb nu bewezen dat ik weer perfecte races kan afwerken. Mijn starten waren goed, mijn keerpunten waren goed en ik kon probleemloos mijn snelheid houden. Dat laatste is geen sinecure bij zoveel keerpunten. Dat is belangrijk voor het verdere verloop van het seizoen waarbij alles in het teken staat van de Olympische Spelen in Rio. Er is nu algehele gemoedsrust en zelfvertrouwen dat ik op termijn nog beter kan. Maar eerst neem ik een maand pauze met twee weken Thailand vooraleer we aan de zware voorbereiding begin".

  Glenn liep met een dubbel gevoel door de mixed zone: “Ik zou tevreden moeten zijn met die 5de plaats en opnieuw een PR maar bij het laatste keerpunt zat ik nog dicht bij Pieter. Maar juist daar ging ik in de fout en floeps…Pieter had meteen de kloof geslagen. Het brons zat er wel niet in maar ik had nog een plaatsje dichter kunnen eindigen. Over het totaal van dit EK mag ik zeker tevreden zijn. Ik verbeterde al mijn besttijden en pakte brons op de 200 m crawl. Op voorhand had ik daar zeker voor willen tekenen”.

  “Je bent toch onder de 47.3 gedoken”, kwam Ronald troosten. “Nu eerst alles focussen op Rio en dan volgend jaar op het WK in Canada het podium op”.

  Luc Wuyts

 • BRABO maakt België hot

  Pieter Timmers en Glenn Surgeloose weer samen in de finale

  De knalprestaties van de BRABO-zwemmers Pieter Timmers en Glenn Surgeloose op het Europees kampioenschap korte baan zorgen er blijkbaar voor dat Belgisch getinte producten gegeerd goed worden bij het grote publiek. Dat leid ik af uit de vaststelling dat mijn zijden sjaaltje met de Belgische driekleur, dat ik al jaren draag als stil verzet tegen het immer sterk vertegenwoordigde Oranje van onze Noorderburen op alle grote wedstrijden, werd gestolen toen ik het even onbewaakt op een stoel liet hangen.

  Maar dat kon mijn vreugde niet bederven bij het zien dat Pieter en Glenn zich weer allebei konden plaatsen voor de finale van de 100 m crawl, die zondag om 16u53 Belgische tijd van start gaat.

  Pieter had weliswaar op een iets snellere chrono dan 47.32 gerekend in de halve finale maar dat kon geen demper zetten op zijn ambities voor de slotrace: “Ik weet dat ik in de halve finale een paar zwemfoutjes maakte maar dat moeten we meepikken voor morgen. Morgen “volle bak” er tegen aan en dan zien waar we uitkomen. Het doel was om in de halve finale in de buurt van 47.1 uit te komen; voldoende voor een zekere finaleplaats zonder de tegenstrever al een volledig inzicht te geven van mijn mogelijkheden. Het is in ieder geval leuk om weer samen met Glenn in de finale te staan. Glenn zegt wel dat hij een iets te trage eerste 50 m in zich heeft maar daar merk ik op training maar weinig van”.

  Glenn verbeterde zowel in de reeksen als in de halve finale zijn persoonlijk record. In de series knabbelde hij 38 honderdsten af van de 48.00, die hij zwom op 23 november 2012 op het EK korte baan in het Franse Chartres en in de halve finale zwom hij nog eens 36 honderdsten sneller zodat nu een heel fraaie 47.36 op de tabellen staat. “Ik voelde mij de laatste weken al heel goed”, reageerde hij in de mixed zone terwijl hij samen met Pieter de tweede halve finale op het beeldscherm volgde. “Dat is ook te danken aan het werk van de psycholoog die mij ervan overtuigd heeft dat ik mezelf niet teveel druk op moet leggen. Ik geniet nu meer van de wedstrijden en start telkens met het idee dat ik niets te verliezen heeft. Ook Ronald geeft mij hierbij heel veel steun. Je mag gerust stellen dat ik in topvorm ben maar vooral veel plezier beleef aan dit EK”.

  Pieter en Glenn zwemmen morgen niet allen samen de finale maar ook nog eens naast elkaar: Pieter in baan 6 en Glenn in baan 7. Legt Sinterklaas vannacht nog eens twee medailles in ons BRABO-korfje?

   

  Luc Wuyts

   

 • Pieter Timmers klaar voor 3de BRABO medaille

  50 crawl was lekker tussendoortje

  Pieter Timmers zwom gisterenavond op een volgens hem “leuke manier” naar twee persoonlijke records op de 50 m crawl. In de halve finale zwom hij met een eindtijd van 21.42 s één tiende sneller dan op 22 november 2012 op het EK in het Franse Chartres en in de finale deed hij er nog eens 8 honderdsten van af; goed voor de 5de plaats.

   

   

  Pieter is klaar voor de 100 m vrije slag van zaterdag; zoveel is duidelijk. De manier waarop hij breedlachend de mixed zone van Netanya binnenkwam (zie foto), spreekt op dat vlak boekdelen. Zijn verklaringen daarna deden de rest: “Ik had geen tijd voor ogen. Ons doel is steeds sneller te worden en dat is vandaag prima gelukt. En die grotere snelheid hebben we nodig om op de 100 m nog betere resultaten te kunnen boeken. Deze 50 crawl was een lekker tussendoortje; echt leuk om te doen. En is dat je leuk vindt, gaat ook goed. Ik denk dat ik zelfs nog sneller kan want mijn keerpunt was niet ideaal. In ieder geval is deze 5de plaats en het persoonlijk record mooi meegenomen richting de 100 m van zaterdag. Op zich is het EK programma van dit EK ook prima opgebouwd naar het koningsnummer met uitzondering van de finale van de 50 m, die vrij laat op de avond viel waardoor we niet vroeg op de kamer zullen zijn”.

  En toen kwam Ronald Gaastra reddende engel spelen. Er brandden nog een paar vragen op mijn tong maar de BRABO-coach riep al van ver: “Morgen! Morgen kan je zo veel vragen stellen als je wil maar morgen wordt het een lange dag en dus hebben we nu rust nodig”. En beiden haastten ze zich naar de shuttle.

  Het is duidelijk: coach en zwemmer willen niets aan het toeval overlaten om zaterdag op de 100 m crawl opnieuw de finale af te dwingen en zondag knoerhard naar een podiumplaats te racen. En dan is de 2de individuele medaille binnen voor Pieter en de 3de voor BRABO.

   

 • BRABO schrijft (alweer)Belgische zwemgeschiedenis

  Pieter Timmers en Glenn Surgeloose samen op EK-podium

  Pieter Timmers en Glenn Surgeloose hebben BRABO in de analen van de Belgische zwemgeschiedenis vereeuwigd door samen een plaats te veroveren op het podium van een EK. In het Israëlische Netanya kon alleen de allerbeste Paul Biedermann onze Pieter Timmers van goud houden op de 200 m crawl terwijl Glenn Surgeloose met een geweldige remonte van de 7de plaats na 50 m opklom tot de 3de aan de finish.

   

   

   

  Pieter bekroonde een beresterke race met een nieuw Belgisch record van 1:42.85 en deed daarmee haasje over met Glenn, die in de ochtend de nationale besttijd op 1:42.94 gebracht had en daarmee de eerste Belgische man is die onder de 1:43 kon duiken.

  “Dit zijn geen toevalstreffers”, waardeerde Ronald de prestaties van zijn Pieter en Glenn. “Dit is het resultaat van jarenlang goed en hard werken met BRABO. Het bevestigt zonder twijfel de kwaliteit van al onze arbeid. Ik had voorspeld dat een 1:42.50 goed zou zijn voor goud en een top Paul Biedermann heeft dat waar kunnen maken. Die uitzonderlijke tijd van de Duitser was nodig om Pieter van het goud te houden. Mentaal is dit zeker een opkikker richting Olympische Spelen van Rio. Maar verwachtingen moet je er niet aan vast knopen. Daarvoor verschilt de competitie in klein bad teveel van die in groot bad.”

  “Ik ben heel tevreden met het zilver maar het is ook een heel klein beetje balen als je in extremis het goud moet afgeven”, vatte Pieter zijn gevoelens samen met het zilver in de hand. “ Na 150 m had ik immers nog steeds de leiding. Ik wist dat Biedermann nog sterk zou komen opzetten in de laatste 50 m en dus heb ik er alles uitgeperst om de zege te kunnen pakken. Jammer genoeg verloor ik met 17 honderdsten de Europese titel. Maar dit zilver geeft toch het zelfvertrouwen en de motivatie om de volgende maanden keihard te gaan werken richting Rio.”

  “Ik ben te traag van start gegaan”, gaf Glenn eerlijk toe in de euforie van zijn bronzen medaille. “Ik heb nog maar vluchtig te tijden bekeken en mijn tweede 50 was een halve seconde trager dan deze voormiddag. Net die halve seconde kwam ik tekort om terug onder de 1:43 te kunnen blijven. Maar dit is een onverhoopt succes. Op training proberen we elkaar beter te maken en dus is het geweldig leuk om nu samen op het podium te staan”.

   

 • BRABO zwemmers kleuren Europees podium

  Pieter zilver, Glenn brons op 200 vrijeslag.  :-)

   

 • BRABO overheerst reeksen 200 m crawl

  Glenn Surgeloose zwom in de reeksen van de 200 m schoolslag de snelste tijd, 1:42.94 s, een nieuw Belgisch record dat wij deze namiddag opnieuw verbeterd zien worden door Pieter Timmers of toch weer …Glenn. Zij werden in ieder geval de nummers 1 en 2 in de totaalstand van de reeksen en dus bezorgt BRABO ons land weer medaillekoorts voor de finale, die straks om 16u38 Belgische tijd gezwommen wordt.

  In de reeksen van de 200 m crawl kwamen vier landgenoten in actie die allemaal in de Top 8 van de einduitslag eindigden: Glenn Surgeloose (1ste), Pieter Timmers (2de in 1:43.33), Emmanuel Vanluchene (5de in 1:43.88) en Louis Croenen (8ste in 1:44.12). BRABO-coach Ronald Gaastra sprak vorige week profetische woorden: “Goede resultaten op de estafettenummers crawl zijn een goede parameter voor de werking van een federatie; bij de wisselslag is dat eerder geluk hebben om een goede schoolslagzwemmer in huis te hebben.” De 200 m crawl individueel werd nu een ander bewijs dat er in België in de zwemsport meer dan degelijk werk geleverd wordt na de 4de plaats op de aflossing van de 4x50 m crawl op woensdag; slechts 7 honderdsten verwijderd van brons.

  Glenn Surgeloose zweefde met zijn Belgisch record in ieder geval tussen euforie en ongeloof: “Ongelooflijk dat ik meer dan 1 seconde van mijn persoonlijk record doe”, reageerde hij in de mixed zone. Inderdaad, dag op dag een jaar geleden bracht Glenn op het WK in Doha zijn persoonlijke besttijd op 1:44.41. “Dit bewijst dat ik in topvorm ben ondanks de pijn aan mijn rug. Gisteren tijdens de opwarming voor reeksen van de 4x50 crawl ging ik gewoon zitten en kreeg daarbij pijn in de rug. Vandaag is het al een stuk beter maar ik ben nog niet pijnvrij. Straks in de finale zien we wel weer wat het wordt!”

   

 • Europese kampioenschappen korte baan (Netanya - Israel)

  Van 2 tot 6 december nemen twee BRABO zwemmers deel aan het Europess kampioenschap korte baan in Netanya (Israel).  Glenn Surgeloose komt aan de start van de 100 en 200 vrijeslag.  Pieter Timmers zien we op de 50, 100 en 200 vrijeslag. Programma en resultaten kunnen hier gevolgd worden.

   

   

   

 • BRABO sluit BK korte baan af met Belgisch record (aangepast)

  BRABO jeugd slaat toe.  BRABO Heren bevestigen met een Belgisch record op de 4x50 vrijeslag.

  Maar liefts zes Belgische jeugdrecords, één Belgisch record, zeven eerste, zeven tweede, drie derde plekken in de individuele wedstrijden en de vier titels in de estafette nummers,  is het knappe resultaat van de BRABO ploeg op de Belgisch kampioenschappen korte baan in het Gentse Rozenbroeken.

  De vijftienjarige Lotte Goris zwemt naast drie individuele titels twee nieuwe Belgisch Jeugdrecords.  Op de 200 vrijeslag breekt zij met 2.00.55 het elf jaar oude record van Jorina Aerents. Hetzelfde ondergaat het acht jaar oude record van Fanny Lecluyse op de 200 wisselslag (2.15.86).

  De veertienjarige Jade Smits verbetert het jeugdrecord op de 400 vrijeslag (4.17.11).  Haar leeftijdsgenoot Seppe Marichal zet een Belgische recordtijd weg op de 800 (8.35.93) en 1500 vrijeslag (16.05.11)

  De dertienjarige Fleur Vermeiren zwemt met 1.12.78 het Belgisch Jeugdrecord van Elise Matthysen op de 100 schoolslag uit 2005 van de tabellen.

  De estafetteploeg bij de Heren (Lorenz Weiremans, Dries Van Goetsenhoven, Glenn Surgeloose en Pieter Timmers) sluiten het Belgisch kampioenschap af met een nieuw Belgisch record op de 4x50 vrijeslag.

  Mooie resultaten van onze jonge Dames.  Jade Smits is de snelste op de 100 rugslag, Sonia De Bock wint zilver op de 100 Wisselslag.  Sara Van Suetendael wordt derde op de 400 Wisselslag en Sara Vanleynseele wint de titel op de 50 vlinderslag. 

  Overzicht resultaten.

   

 • Belgisch kampioenschappen korte baan 2015

  Tijdens het weekend van 14 en 15 november hebben de Belgische kampioenschappen korte baanplaats in het Gentse Rozebroeken bad.  Reeksen worden gezwommen vanaf 0900u, finales starten beide dagen om 1600u.  Honderdachtenzestig maal komt er een BRABO zwemmer aan de start.  Zowel bij de Dames als bij de Heren starten onze estafette ploegen.  Resultaten kunnen rechtstreeks gevolgd worden via Toptime.

   

 • Internationaal zwemfestival in Aken (ISF)

  Dit weekend zijn 17 BRABO zwemmers aan de slag op het Internationaal  zwemfestival in Aken.

  De resultaten van Andres De Jonge, Vincent Vandersypen, Simon Dael, Sara Van Suetendael, Audrey De Keersmaeker, Chloe Wijns, Sara Vanleynseele, Jelka De Vriendt, Lorenz Weiremans, Dieter Dekoninck, Pieter Timmers, Dries Vangoetsenhoven, Glenn Surgeloose, Jade Smits, Sonia De Bock, Lotte Goris en Alexander Trap kunnen live gevolgd worden.

   

 • Kick off seizoen 2015-2016

  In het oude fort van Stabroek (Stafort) maken onze atleten kennis met de Highland games.   

  Onder-Voorzitter Koen Soetewey ligt de resultaten van het vorig seizoen toe en zet onze atleten in de bloemetjes. Daarna worden de ploegen voor het volgend seizoen voorgesteld.  Ronald Gaastra doet dit voor de Kernploeg.  Erwin Vanspauwen de Seniorenploeg en Wouter Maesen de Juniorenploeg.

  De namiddag wordt afgesloten met een gesmaakte receptie.

   

 • BJK - BK - EYOF - EJK - WK - 2015

  Het seizoen 2014 - 2015 was een intensief seizoen. De mooie resultaten van onze zwemmers op de Belgische (Jeugd) kampioenschappen,  het European Youth Olympic Festival (Tbilisi),  de Europese Junior kampioenschap (Baku) en het wereldkampioenschap in Kazan zijn veelbelovend en smaken naar meer.

  Finale plaatsen zijn er voor Jade Smits en Fleur Vermeiren op het EYOF (13-14 jarigen).  Lotte Goris en Alexander Trap zwemmen zich naar de finales op de Europese Junior kampioenschappen (15-18 jarigen).

  Het wereldkampioenschap in Kazan is een knappe afsluiter voor onze senioren.  De volledige Belgische ploeg met BRABO zwemmers Kimberly Buys, Glenn Surgeloose, Pieter Timmers en Dieter Dekoninck was top.

  Ook in de breedte is BRABO dit jaar weer prominent aanwezig. De mooie resultaten van onze estafette teams op de Belgische kampioenschappen zijn hiervan het sprekend voorbeeld.  

  Met dat in gedachte kijken we uit naar de ingebruikname van het nieuwe zwembad aan de Wezenberg later dit jaar. De nieuwe infrastructuur moet ons in staat stellen om in samenwerking met de Stad Antwerpen en de Vlaamse Zwemfederatie onze atleten en hun begeleiding nog beter te ondersteunen.

    

  Wereldkampioenschap in Kazan.  Voor het omgebouwde voetbalstadium, goed voor twee olympische zwembaden, staan vlnr.: L. Croenen (Shark), E. Vanluchene (Gold), G. Surgeloose, K. Buys, D. Dekoninck en P. Timmers met in het midden hun trouwste supporter Dhr. Urbain Celis (Lees meer)

   

 • EYOF in Tbilisi - 2015

  Jade Smits kwalificeert zich voor de finale van de 100 rugslag in Tbilisi.  Samen met de Belgische estafette ploeg wordt zij zevende in de finale van de 4x100 vrijeslag.   De resultaten van  BRABO zwemsters Jade en Fleur kan je hier volgen.

   

 • BRABO prominent aanwezig op BK15+

  Drie dagen lang strijden de beste Belgische clubzwemmers voor de Belgische titels in de leeftijdscategorieen van 15-16, 17-18 en 19 jaar en ouder. Geen spectaculaire tijden, geen topaccommodatie, wel een groot deelnemersveld met enthousiaste zwemmers en supporters.  In dit kader is BRABO prominent aanwezig.  In de individuele wedstrijden staat een BRABO atleet  vierentwintig maal op het hoogste schavot, is twaalfmaal tweede en negen maal derde.

  De estafette wedstrijden waren onuitgegeven.  Bij de meisjes was er goud voor de BRABO ploeg in alle leeftijdscategoriëen. Eenzelfde beeld bij de BRABO jongens. Neem daarbij de resultaten van het BJK in Genk en men heeft 'stof tot nadenken'.  Proficiat.

  Naast al dit jonge enthousiasme konden we nog genieten van de laatste prikkel voor het wereldkampioenschap van Kimberly Buys, Glenn Surgeloose en Dieter Dekoninck.  Niet zonder moeite, maar voldaan en klaar voor het grote werk zien we Kimberly de titel binnenhalen op de 200 vrijeslag en de 50 vlinderslag.  Glenn is de snelste 100 vrijeslag zwemmer en Dieter verzekert in een bloedstollende eindspurt de titel in de 4x100 vrijeslag.

  Een overzicht van de resultaten.

   

   Het BRABO team

   

 • Smits en Vermeiren klaar voor EYOF

  De mooie resultaten van de Fleur Vermeiren en Jade Smits tijdens de Belgische Jeugdkampioenschappen in Genk, laten het beste hopen voor het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Tbilisi, Georgië (27-31 juli).  Beide BRABO zwemsters hebben dit weekend een indrukwekkend parcours afgelegd.  Fleur heeft de schoolslag nummers voor haar rekening genomen bij de 13 jarigen, Jade was ongeevenaard op de vrijeslag wedstrijden bij de 14 jarigen.

  De belevenissen en resultaten van onze atleten op het EYOF kan je volgen via deze link

   

 • BRABO jeugd timmert aan de toekomst

  Op de Belgische Jeugdkampioenschappen (11-14j) in Genk wint BRABO het nationaal clubklassement bij zowel de 11-12 jarigen als de 13-14 jarigen. (Overzicht resultaten)

  In totaal verovert de BRABO jeugd 16 individuele gouden medailles, 4 zilveren en 4 bronzen.  Zowel bij de de meisjes 11-12j en 13-14j tikken onze estafette ploegen als eerste aan op de 100 vrijeslag en 100 wisselslag. Onze jongensploeg (13-14j) wordt derde op de 4x100 wisselslag. 

  Individueel goud is er voor Charlotte Feyen, Fleur Vermeiren, Jade Smits, Seppe Marechal en Yassin Saidi.   Sara Van Wallendael behaalt nog zilver en brons op de 100 en 200 rugslag.  Charlotte Van Deuren en Kasper Tanghe veroveren brons op respectievelijk de 400 vrijeslag en 100 schoolslag.

  Blikvanger bij de meisjes is de 14 jarige Jade Smits.  In de leeftijdscategorie van de 14 jarigen wint zij acht individuele wedstrijden en wordt éénmaal tweede. Samen met Charlotte Van Deuren, Fleur Vermeiren, Jille Collier en Lilou Contrino behaalt zij bij de meisjes de titel op de 4x100 vrijeslag en 4x100 wisselslag.

  Seppe Marechal is bij de jongens de primus.  Hij verovert viermaal goud,  wordt tweemaal tweede en éénmaal derde.  Samen met Dries Van Rompaey, Robbe De Munck en Liam Delhaye worden zij verdienstelijk derde op de 4x100 wisselslag.

  Sterke prestaties van onze allerjongsten.  Naast de gouden medailles van Charlotte Feyen en Yassin Saidi , zwemmen Silke Van de Putte, Elena Van Deun en Troede De Beule zich samen met Charlotte tweemaal op het hoogste schavot  (4x100 vrijeslag en wisselslag).

  Niet onopgemerkt voorbijgegaan tijdens deze Belgische Jeugdkampioenschappen is de 'Meet en Greet' met onze eigen Olympische atleten.  Bijna acht jaar na de 'Olympische tafel' tijdens de Vlaamse kampioenschappen in het Wezenbergbad,   krijgen onze allerjongsten nog eens de kans om met Olympiërs van eigen bodem kennis te maken.  Een mooi initiatief van de inrichtende vereniging en bij iedereen gesmaakt.

   

 • Lotte Goris bij sterkste Europese juniores

  Knappe resultaten voor BRABO zwemster Lotte Goris op de European Games in Baku. Met 56.38 in de halve finale,  plaatst zij zich voor de finale van de 100 vrijeslag. In een select gezelschap uit Nederland, Rusland, Tjechie, Duitsland, Engeland en Spanje wordt zij zesde in de finale.

  Even indrukwekkend op de 400 wisselslag. Met 4.54.30 zwemt Lotte zich bij de laatste acht.  In de finale tikt zij als zevende aan in 4.54.48.  Hoedje af. 

   

 • Ambitieus programma voor BRABO zwemmers

  Na de selectie wedsstrijden in mei worden traditioneel de nationale selecties vastgelegd.  Een jaar van keihard werken is voor volgende BRABO zwemmers bekroond met een nationale selectie:

  De 15-jarige Lotte Goris werkt naar de  Europese Junior kampioenschappen in Baku (Azerbeidzjan, 23 - 27 juni).  Fleur Vermeiren(13j) en Jade Smits (14j) bereiden zich voor op het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Tbilisi (Georgie, 27 - 31 juli)

  Ter voorbereiding van de wereldkampioenschappen in Kazan (Rusland, 2 - 9 augustus) zwemmen Kimberley Buys, Pieter Timmers, Glenn Surgeloose en Dieter Dekoninck nu nog tweemaal daags in het vertrouwde Antwerpse Wezenbergbad.  Traditioneel wordt in juli nog een zwemstage afgewerkt. Zij hebben nog een twee maanden te gaan voor de start van het WK.

  Tijdens het weekend van 17 - 19 julizwemmen onze allerjongsten (11-14j) hun  Belgische leeftijdskampioenschappen in Genk.  De leeftijdscategorieen +15j komen aan de beurt in Charleroi van 24 - 26 juli.

   

 • Schaal Dauven - 2015 - Challenge Dauven

 • Schaal Dauven - Challenge Dauven

  Op 31 mei organiseert BRABO in samenwerking met de zwemclub van Chaudfontaine de 'Schaal Dauven - Challenge Dauven'.  Alle wedstrijden worden betwist over 100 meter, in de vier slagen, voor jongens en meisjes van 9 tot en met 13 jaar.  De wedstrijd start om 1500u.  Inzwemmen is mogelijk vanaf 1400u.

  Qualifiés - Barrages

 • OBK 2015

  Na enig puzzelwerk het overzicht van de ereplaatsen van BRABO.  Bij de individuele nummers in de Senioren categorie verschijnt een BRABO zwemmer 7x op het hoogste schavot, is 4x tweede en 8x derde.  Outstanding is Kimberly Buys met 6 titels, gevolgd door Pieter Timmers met zijn prestatie op de 200 vrijeslag.

  Bij de Meisjes (tot 16 jaar) wordt er 5x goud, 4x zilver en 4x brons gezwommen.  Audrey De Keersmaeker, Fleur Vermeiren, Jade Smits, Jelka Devriendt, Sara Van Suetendael en Lotte Goris zijn hiervoor verantwoordelijk.  De titel op de 400 vrijeslag en het zilver op de 800 vrijeslag bij de Jongens (tot 18 jaar) zijn voor rekening van Alexander Trap.

  In de estafette wedstrijden (4x100 en 200 vrijslag, 4x100 wisselslag) brengen de Antwerpse ploegen, naast een nieuw Belgisch record op de 4x200 vrijeslag bij de Dames,  alle titels mee terug naar Antwerpen.  Proficiat.

  Overzicht podiumplaatsen

   

 • Open Belgische kampioenschappen - Dag 3

  Jong Antwerps zwemtalent bezorgt BRABO een 6 op 6 in de estafette wedstrijden.  Zowel bij de Dames als de Heren komen alle estafette titels terug naar Antwerpen.   Een jonge Dames ploeg, bestaande uit Sonia De Bock (rug), Fleur Vermeiren (school), Lotte Goris (vrij) en onder hoede van Kimberly Buys (vlinder) zijn een maatje te groot voor hun tegenstanders.  Bij de Heren staat er dan weer geen maat op Dieter Dekoninck (rug), Marijn Van Zundert (school), Glenn Surgeloose (vlinder) en Pieter Timmers. Individueel wordt Kimberly nog eerste op de 100 vrijeslag en Pieter Timmers tweede in 49.70

   

 • Open Belgische kampioenschappen - Dag 2

  Vandaag geen Olympische limiettijden voor de BRABO zwemmers.  Respect voor Louis Croenen (Shark) en Fanny Lecluyse (Moeskroen) die op respectievelijk de 200 vlinderslag en de 100 schoolslag de Olympische limiet binnenhalen en het Belgisch record scherper stellen.

  Op de aflossingsploegen van BRABO stond weerom geen maat.  De jonge Dames ploeg met Lotte Goris, Jade Smits, Louve Boits en Kimberly Buys wint goud en verbetert tevens het Belgisch record op de 4x200 vrijeslag.  Onze Heren met Dieter Dekoninck, Glenn SurgelooseLorenz Weiremans en Pieter Timmers halen de titel binnen bij de Heren en stranden op fracties van een seconde van hun eigen Belgische record.  Mooi.

   

  vlnr.: Glenn Surgeloose, Pieter Timmers, Lotte Goris, Dieter Dekoninck, Jade Smits, Lorenz Weiremans, Kimberly Buys, Louve Boits

 • Open Belgische kampioenschappen - Dag 1

  In 1.47.50 verzilvert BRABO zwemmer Pieter Timmers een tweede OS limiet op de 200 vrijeslag.  Kimbely Buys is de snelste op de 50 vlinderslag en strandt op 1/10 van een seconde van haar eigen Belgisch record.   De jonge Jade Smits wordt knap derde in de finale van de 800 vrijeslag.  Tijdens de reeksen in de voormiddag zwemt zij op de 200 rugslag de limiet voor het EYOF (European Youth Olympic Festival).

  Bij de estafette ploegen op de 4x100 vrijslag, brengen onze zwemmers, zowel bij de Dames als de Heren, de titel naar Antwerpen.   Bij de Dames wint de jonge ploeg met Lotte Goris, Sara Vanleynseele, Chloe Wijns en Kimberly Buys overtuigend.  Bij de Heren staat er geen maat op Lorenz Weiremans, Glenn Surgeloose, Dieter Dekoninck en Pieter Timmers.

   

 • Zwemmen met LIVESTREAM

  Volg dit weekend live de Open Belgische zwemkampioenschappen in de Wezemberg. Hier vindt U het programma overzicht voor het volledige weekend.

  LIVESTREAM (Nederlands)

  LIVESTREAM (Engels)

   

  Programma: vrijdag - vendredi - Friday

  Programma: zaterdag - samedi - Saturday

  Programma: zondag - dimanche - Sunday

   

 • Wezenberg bereidt zich voor op OBK

  Een week na de ADSR wordt het Wezenbergbad opgetuigd voor het Open Belgisch kampioenschap.  Gedurende drie dagen strijden de best Belgische zwemmers in gezelschap van dertien andere Europese zwemnaties voor de Open titels.  Reeksen starten om 0900u in de voormiddag.  Finales zijn gepland vanaf 1600u.

  Beleef topsport in het Antwerpse Wezenbergbad

   

 • ADSR 2015 - Kwalitatief zeer sterk

  De Antwerp Diamond Speedo Race in het Antwerpse Wezenbergbad staat borg voor kwalitatief sterke prestaties.  Een uitstekend locatie, een vlotte organisatie en zwemmers in bloedvorm zijn de ingredienten voor vier Olympische limieten, drie limieten voor het wereldkampioenschap in Kazan (Rusland), drie limiettijden voor het European Youth Olympic Festifal (EYOF) en drie Belgische records.  Met dank aan alle medewerkers en atleten.

   

 • Tweede OS limiet voor BRABO zwemmers

  Na Kimberly zwemt nu ook Pieter Timmers zijn limiet tijd voor de Olympische spelen (100 vrijeslag - 48.59). Meer vuurwerk tijdens de finales. Kimberly zet het Belgisch record op de 100 vrijeslag scherper (55.53).  Er is een nieuw Belgisch record en WK limiet voor Francois Heersbrandt op de 50 rugslag (25.36).  Fanny Lecluyse verzilvert de vierde OS limiet van het weekend op de 200 schoolslag (2.26.07).  Klasse.

   

  De diamant voor de beste FINA prestatie gaat bij de Dames naar de Zweedse Louise Hansson voor haar prestatie op de 100 vlinderslag.  Bij de Heren is Pieter Timmers de laureaat voorzijn prestatie op de 100 vrijeslag (foto)

   

 • Eerste Olympische zwemlimiet is voor Kimberly Buys

  De Antwerp Diamond Speedo Race mist zijn doel niet.  Brabo zwemster Kimberly Buys zwemt 58.60 in de finale van de 100 vlinderslag en verzilvert hiermee de eerste Olympische limiettijd.  Jasper Aerents van de Brugse Zwemkring doet haar dit na op de 50 vrijeslag (22.19).  Proficiat. 

   

   

   

   

   

 • ADSR 2015 - Timetable

  Driehonderd zwemmers, met delegaties uit Nederland, Zweden en Italie, kruiden de Antwerp Diamond Speedo Race.  De reeksen van de OPEN categorieen starten om 0900u in de voormiddag.  Inzwemmen kan vanaf 0730u.  Van 1330u tot 1500u worden er jeugdwedstrijden gezwommen.  De finales van OPEN categorieen starten om 1630u.  Inzwemmen vanaf 1530u.  De startlijsten zijn beschikbaar onder de tab ADSR - 2015

  Timetable

 • ADSR en OBK 2015

  Nog drie weken scheiden ons van de 'Antwerp Speedo Swimming Race (programma)' en het 'Open Belgisch Kampioenschap (programma)'.  Voor onze zwemmers de kans om zich nog te plaatsen voor een internationaal kampioenschap.  Een unieke gelegenheid voor de supporters om onze atleten lokaal in actie te zien.

  Beide wedstrijden worden door zwemclub BRABO in het Antwerpse Wezenbergbad georganiseerd tijdens de weekends van 9 en 10 mei en tijdens het verlengd weekend van 15, 16 en 17 mei.  De reeksen starten om 0900u in de voormiddag.  Finales om 1600u

   

  De stad Antwerpen wenst U alvast welkom.

  In 2013 droeg Antwerpen de titel van Europese Sporthoofdstad. Met Sporting A ademde onze stad sport. De Antwerpenaars zijn intussen echter niet gestopt met sporten. Kijk maar naar de Belgisch kampioenschap Zwemmen, één van de vele sportevenementen in onze stad. We zijn blij u hier te mogen verwelkomen en willen de organisatie graag bedanken. Samen maken we van Antwerpen een echte sportstad.

  Met Sporting A geloven we in de kracht van sport om het gemeenschapsgevoel te versterken. Onze sportprojecten voor de komende jaren passen in die filosofie. Daarnaast willen we ook mensen die niet aan sporten toekomen, aanzetten om te bewegen. Elke Antwerpenaar wordt de volgende jaren bewust gemaakt van het belang van sport en beweging.

  Om te kunnen sporten heb je natuurlijk ook kwalitatieve sportinfrastructuur nodig. Daaraan bouwt Sporting A ook de volgende jaren verder. Zo opent in zwembad Wezenberg in het najaar een bad speciaal voor de topzwemmers. Daarnaast bouwen we ook aan een buurtsporthal op Linkeroever, een sporthal voor de topsportschool in Wilrijk en een gymhal in Ekeren. De Wilrijkse Pleinen aan Antwerp Expo vormen we verder om tot een topcentrum voor voetbal, korfbal, hockey en rugby.

  Alle informatie over sport in Antwerpen vindt u op onze website www.sportingA.be. U kunt ons ook volgen op Facebook (www.facebook.com/sportingantwerpen) en Twitter (www.twitter.com/SportingA_).

  We hopen dat u van dit evenement geniet en hopen u snel opnieuw te zien.

                         

  Ludo Van Campenhout

  Schepen voor sport

 • Vlaamse Jeugdkampoenschappen 2015

  Mooie resultaten van onze allerjongsten op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen.  Seppe Marechal en Jade Smits zwemmen zich in de kijker bij de 14 jarigen. Samen zijn zij goed voor 10 individuele gouden plakken. Tevens zwemt Jade nu ook de EYOF limiettijd op 100 vrijeslag en de 100 rugslag.  Fleur Vermeiren valt op met een eerste plaats bij de 13 jarigen op de 100 en 200 schoolslag.  Goud is er voor Yassin Saidi op de 100 schoolslag bij de 11 jarigen. Ereplaatsen zijn er nog weggelegd voor Liam Delhaye, Charlotte Feyen, Silke Vandeputte, Niels De Meyer en Sara Vanwallendael.  In totaal is de BRABO ploeg goed voor 13 gouden, 4 zilveren en 3 bronzen plakken.

   

  Bij de BRABO etafetteploegen brengen Dries Van RompaeySeppe MarechalRobbe De Muynck en Liam Delhaye de titel op de 4x100 wisselslag (13-14j) mee naar Antwerpen. Hetzelfde lukt  Aline Van RietCharlotte Van Deuren, Lilou Contrino en Jade Smits bij de 13-14j meisjes op de 4x100 vrijeslag en Charlotte FeyenSilke VandeputteKatoo Ravelingien en Elena Van Deun op de 4x100 vrijeslag bij de 11-12 jarigen.  Proficiat.

   

  Een overzicht van alle ereplaatsen van BRABO vind je hier

   

 • Open Vlaamse kampioenschappen 2015

  Op de Open Vlaamse kampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad verzamelt BRABO 11 gouden, 11 zilveren en 16 bronzen plakken, verdeelt over de leeftijdscategorieen 15-16 en 17-18 jaar.  In de Open categorie zijn het Kimberly Buys en Pieter Timmers die zich in een sterk internationaal deelnemersveld in de kijker zwemmen.

   

  Blikvangers bij onze jonge zwemmers zijn Lotte Goris en Jade Smits.  Beiden leggen een indrukwekkend parcour af.  Lottebehaalt de limiettijd voor de Europese Junior kampioenschappen in Baku in Azerbeidzjan op de 200 en 400 wisselslag.  Jade zwemt de limiettijd voor het European Youth Olympic Festival in Tbilisi in Georgië op de 200, 800 vrijeslag en de 200 wisselslag. 

  Een overzicht van alle ereplaatsen van BRABO vind je hier.

   

 • Scottish Gas National Short Course Championships 2014

  Dit weekend zwemmen Kimberly Buys, Chloe Wijns en Lorenz Weiremans op de Open Schotse kampioenschappen korte baan in Edinburgh.  Resultaten kunnen gevolgd worden via volgende link.

   

 • BRABO drietal super op WK in DOHA

  Kimberly Buys verbetert de Belgische records op de 50 (25.72) en 100 vlinderslag (56.74).  Ze wordt respectievelijk negende en knap zevende in de finale van de 100 vlinderslag.

  Pieter Timmers wordt in een nieuw Belgisch record (46.82) zevende in de finale van de 100 vrijeslag.  Samen met clubgenoot Glenn Surgeloose verbeteren zij in de finales van de estafette wedstrijden de Belgische records op de 4x50(4e), 4x100(6e) en 4x200(5e) vrijeslag.

   

 • WK korte baan - DOHA 2014

  Vanaf woensdag 3 december komen drie BRABO zwemmers  aan de start van de wereldkampioenschappen korte baan in DOHA (Qatar).  Resultaten via OMEGA timing

   

  Woensdag 03/12

  200 Vrijeslag:  G. Surgeloose en P. Timmer

  100 Rugslag:    K. Buys

  4x100 Vrijeslag Heren

   

  Donderdag 04/12

  50 Vlinderrslag: K. Buys

  4x200 Vrijeslag Heren

   

  Vrijdag 05/12

  400 Vrijeslag: G. Surgeloose

   

  Zaterdag 06/12

  100 Vrijeslag: P. Timmers

  100 Vlinderslag:  K. Buys

  4x50 Vrijeslag Heren

   

  Zondag 07/12

  200 Vrijeslag: K. Buys

   

 • Kimberly 8 op 8

  Op de Belgische kampioenschappen korte baan in het Gentse Rozenbroeken-bad,  wint BRABO acht individuele nationale titels, zeven maal is een BRABO zwemmer tweede, zevenmaal derde.  Drie van de vier estafette titels vertrekken richting Antwerpen.

  Hoofdaandeelhoudster is Kimberly Buys.  Met zes individuele titels en twee met de aflossingsploeg is zij mee smaakmaakster van dit Belgisch kampioenschap. Andere knappe prestaties zijn er bij onze jonge zwemsters Sonia De Bock (16).  Zij wint de 100 wisselslag in 1.03.74.  Lotte Goris (14) zwemt zilver op de 400 wisselslag, Louve Boits verovert goud op de 800 vrijeslag en Jelka De Vriendt (15) zwemt verdienstelijk brons op de 100 vlinderslag.    

  Bij de Heren zijn er drie Olympiers nodig om Pieter Timmers van een gouden medaille te houden.  Pieter zwemt zilver op de 100 en 200 vrijeslag, achter respectievelijk Jasper Aerents en Emmanuel Vanluchene.  Op de 50 vrijeslag is hij derde achter Francois Heersbrandt en Jasper Aerents.

  De Heren estafette  (Michele Ratti, Marnik Dekoninck, Glenn Surgeloose en Pieter Timmers) wint de titel op de 4x50 vrijeslag.  Bij de Dames brengen Sonia De Bock, Chloe Wijns, Sara Vanleynseele, Carolien Lindekens en Kimberly Buys de titel op de 4x50 wisselslag en de 4x50 vrijeslag mee terug naar Antwerpen.      

   

  Overzicht ereplaatsen.

   

 • Kick-off seizoen 2014-2015

  Met de spoorfiets fietsen onze zwemmers op zondag 28 september het nieuwe seizoen in.  De militaire spoorweg brengt hen van Kapellen naar het oudste militaire vliegveld van Belgie, in Brasschaat.  In de accomodatie van 'Perron Noord' worden de ploegen en doelstellingen voor het volgende seizoen toegelicht door ondervoorzitter K. Soetewey en technisch verantwoordelijke R. Gaastra.  

   

 • Knappe Europese Kampioenschappen

  Met een goed gevoel worden voor de Belgische delegatie de deuren van de Europese Kampioenschappen gesloten.

  Perszaal

  Nog eenmaal in de perszaal de laatste schrijfsels uit de mouw toveren en een beetje "stoefen" over de belgen...

   

  4x100W dames

  Fanny Lecluyse (ss), Kimberly Buys (vl), Maaike Ramael (ru) en Jolien Sysmans (vs), de vier die een nieuw BR zwommen op de 4x 100m wisselslag.

   

  Tot slot nog drie schrijfsels van onze correspondent ter plaatse :

   

  KIMBERLY - na 4x100 m wisselslag op EK 

   

  RONALDBRABO trekt progressielijn door

   

  COLUMN - Brons Belgen slaat Nederlanders tot complete verbazing

   

 • BRONS voor de 4x 200m vrije slag

  BRONS 4x200VS

   

  Klik op de foto en lees wat het bronzen kwartet aan onze journalist ter plaatse vertelde.

   

  Luc Wuyts zette alle Belgische medaillewinnaars van de Europese kampioenschappen 50m bad op een rijtje. Klik HIER om deze lijst te raadplegen.

   

   

 • Jolien en Kimberly

  Lees wat onze BRABO-meiden aan Luc vertelden :

   

  JOLIEN - Had Jolien teveel zin?

   

  KIMBERLYIk blijf geloven in 57 op 100 vlinder

   

   

 • Dagelijks nieuws vanuit Berlijn

  Aflossingsploeg 4x200VM

  Pieter Timmers, Glenn Surgeloose, Emmanuel Vanluchene en Ken Cortens in de mixed zone van het EK in Berlijn nadat ze zich met de 6de tijd in de reeksen (7:16.33) geplaatst hadden voor de finale van vanavond. “Dan zwemmen we in volgorde van aantreden met Louis Croenen, Glenn Surgeloose, Emmanuel Vanluchene en Pieter Timmers”, meldde Ronad Gaastra later. “We moeten op zijn minst een pak sneller gaan dan deze morgen en dan zien we wel waar we uitkomen.”

   

   

  Wada

   

  Het WADA, het Wereld Anti-doping Agentschap, installeerde zaterdag een info stand op het EK Zwemmen in Berlijn waarmee ze jong en oud wil sensibiliseren dat doping niet thuis hoort in de sportwereld. 

   

  Sporthilfe 

  De Duitse Zwemfederatie maakt op verschillende plaatsen in de Velodroom van Berlijn, waar het EK Zwemmen plaats vindt, met deze levensechte aantrekkelijke vacature propaganda voor de zwemsport. Een idee voor de Vlaamse Zwemfederatie om op die manier ook meer leden aan te trekken? 

  (klik 2x op de foto om de tekst te lezen)

   

 • Een wereld van verschil met één honderdste...

  We ontvingen deze avond nog twee artikels vanuit Berlijn...

   

  Mascotte Berlijn

   Het kon de Mascotte van het EK in Berlijn geen barst schelen dat onze Pieter Timmers niet in de finale van de 100 m crawl zat. 

   

  PIETERDe tik van ÉÉN honderdste

   

  JOLIENJolien wil ontbijt na de training

   

   

 • 21 augustus op de EK in Berlijn

  Wat is er zoal gebeurd op de Europese Kampioenschappen op 21 augustus  tijdens de reeksen? Luc Wuyts mailt...

   

  KIMBERLY - kusje voor nieuw BR 

   

   

  RONALD - Ik hou van Glenn 

   

 • Halve finales en finales van de derde dag in Berlijn

  Egon en Pieter

  Egon en Pieter, de twee tenoren van de namiddagsessie.

   

  Lees ook nu wat Luc Wuyts voor ons neerschreef :

   

  RONALD - applaus voor Timmers

   

  EGONtevreden over 200 m vlinderslag 

   

   

   

   

 • Reeksen van dag 3 op de EK

  Deze voormiddag was het de beurt aan Egon om zich naar de halve finales te zwemmen. 

   

  EGONOpdracht 1 vervuld

   

 • Wat in Antwerpen niet kon...

  De Europese kampioenschappen die momenteel in Berlijn worden gezwommen hebben plaats in de velodroom van deze stad. 

   

  Velodroom Berlijn

  Haalt Pieter Timmers daar vanavond zijn eerste medaille op een EK groot bad?

   

   

 • Ronald en Kimberly na de finales van dag 2

  Luc Wuyts had in Berlijn een gesprek met Ronald en Kimberly. Lees wat ze vertelden :

   

  RONALDBRABO blijft progressie tonen

   

  KIMBERLYGraag nieuw B.R. op 100 vlinder

   

 • Nieuws van onze Brabozwemmers in Berlijn

  We ontvingen van onze journalist ter plaatse, Luc Wuyts, enkele artikels van onze zwemgoden. Klik hier onder op de respectievelijke namen en je leest wat onze zwemmers te vertellen hadden.

   

  KIMBERLY - Ik hoop te kunnen ontploffen 

   

  PIETER -  “Grote Meneer” in ontgoocheling 

   

  GLENN - Van “Bescheten” naar Opluchting

   

   

 • BRABO neemt droomstart op Europees kampioenschap Berlijn

  De Europese kampioenschappen zwemmen zijn vandaag gestart in Berlijn.

  Dagelijks krijgen jullie van Luc Wuyts een relaas over de reeksen en de finales van onze BRABO zwemmers.

   

  Met een 5de plaats voor Kimberly Buys, inclusief Belgisch record, in de reeksen van  de 50 m vlinderslag en eenzelfde plaats voor de estafetteploeg van de 4x100 m crawl met  Glenn Surgeloose en Pieter Timmers, heeft BRABO een droomstart genomen. Kimberly zwemt vanavond de halve finale

  Kimberly Buys heeft haar 4de EK prima ingezet. Na Boedapest 2006, Eindhoven 2008, Boedapest 2010 heeft ze natuurlijk het vertrouwen van een ancien en dat was ook te merken op de manier waarop ze in alle rust de persconferentie in Charleroi afwerkte en de relaxte manier waarop ze op zondag door het hotel in Berlijn liep. Ze straalde toen al uit dat ze niet zou ontgoochelen op dit EK. En zie, maandagochtend, in de reeksen van de 50 m vlinderslag tikte ze aan na 26.10 of 3 honderdsten sneller dan haar vorige Belgische record dat ze op 20 januari 2013 zwom op de Flanders Speedo Cup in het eigen Wezenbergzwembad. “Zo een start geeft uiteraard vertrouwen voor de volgende dagen maar de ervaring heeft mij geleerd stap voor stap het EK af te werken en niet te ver voorut te blikken. Normaal moet ik vanavond in de halve finale nog een stukje harder te gaan: lichaam en geest reageren dan wat allerter dan in de voormiddag. In ieder geval had ik nooit verwacht dat ik in de reeksen al mijn Belgisch record zou scherper stellen. Laat ons hopen dat het de volgende uren nog in stijgende lijn gaat.

  Glenn Surgeloose, als 3de gestart in de estafette van de 4X100 m crawl, en Pieter Timmers als slotzwemmer konden op reserve de klus klaren om in de finale te geraken. België werd 5de in de reeksen met een chrono van 3:16.51.Rusland won in 3:14.17 voor Italië (3:14.38), Polen (3:15.78) en Frankrijk (3:16.24). Coach Ronald Gaastra had zondag al aangegeven dat Rusland en Frankrijk ongenaakbaar zouden zijn en dat Italië het te kloppen land zou zijn voor het brons. Pieter Timmers kon dat na de reeksen bevestigen: “Naar mijn gevoel heeft Polen zijn limiet al bereikt en zat Italië er in de reeksen al heel dicht bij. Brons lijkt dus haalbaar. Ik voel dat de topvorm er nog niet is maar het heeft mij niet belet om op een rustige en gecontroleerde manier  in het spoor van de Fransen te blijven. Ik heb me niet hoeven te forceren.

  Traditioneel is Glenn Surgeloose de atleet die puffend de mixed zone binnenkomt maar dat was nu helemaal niet het geval. “Ik moest niet tot het uiterste gaan en heb zeker niet alles gegeven”, bevestigde Glenn onze zintuiglijke waarneming. “Het ziet er goed uit voor vanavond. Wij zullen zeker beter zijn dan Polen en dan wordt het een kwestie om voorbij Italië te geraken”.

  Luc Wuyts

   

  Glenn Surgeloose had na zijn aantreden op de 4x100 m crawl met een tijd van  48.96 s tijd en adem genoeg om de pers uitgebreid te woord te staan.

   Glenn.png

   

  Met de duim omhoog illustreerde Pieter Timmers zijn voldoening over de geleverde prestatie op de 4x100 m crawl en bevestigde hij het vertrouwen in het team.

  Pieter.png

 • Jeugd Olympische Spelen - Nanjing 2014

  BRABO zwemster Sara Vanleynseele vertegenwoordigt Belgie op de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing.  Op 19 augustus komt zij aan de start van de 50 vlinderslag.  Op 21 augustus starten de reeksen van de 100 vlinderslag.  Resultaten van de Belgische deelnemers kunnen vanaf 17 augustus gevolgd worden via de website van het BOIC

   

   

   

 • Aftellen naar Europees kampioenschap in Berlijn-2014

  Van 13-24 augustus hebben in Berlijn de Europese kampioenschappen zwemmen plaats.  Zes BRABO zwemmers hebben zich geselecteerd.  Zij komen in aktie van maandag 18 tot en met zondag 24 augustus. 

   

  Egon Van der Straeten: 200 vlinderslag

  Jolien Sysmans:  50 vrijeslag,  4x100 wisselslag

  Glenn Surgeloose: 100 en 200 vrijeslag, 4x100 en 200 vrijeslag

  Kimberly Buys: 50 en 100 vlinderslag,  4x100 wisselslag

  Maaike Ramael: 4x100 wisselslag

  Pieter Timmers: 100 en 200 vrijeslag, 4x100 en 200 vrijeslag

 • BRABO toonaangevend op BK 15+ in Charleroi

  Op de Belgische leeftijdskampioenschappen voor zwemmers van 15 jaar en ouder in Charleroi verovert het BRABO collectief maar liefst 22 individuele gouden, 18 zilveren en 17 bronzen medailles. Onze estafette ploegen bij de Dames veroveren goud op zowel de 4x100 vrijeslag als de 4x100 wisselslag en dit in alle leeftijdscategorieen. De Heren doen dit (bijna) netjes over.  Enkel de 4x100VS bij onze 15-16 jarigen moet zich te vreden stellen met een mooie derde plaats.

  Een zelfde scenario in de individuele wedstrijden 50 vlinder- en 100 rugslag bij de Dames.  Hier zorgen Kimberly Buys (Dames), Maaike Ramael (17-18j) en Sonia De Bock (15-16j) voor een volledig Antwerps podium.   

  In totaal zwemmen zich 31 BRABO atleten zich naar Belgisch eremetaal.  Proficiat.  

   

  Overzicht ereplaatsen:

      Leeftijd Goud Zilver Brons
  Bram Kruijtzer 17-18 4x100VS    
        4x100Wi    
  Carolien Lindekens Dames     50VS
        4x100VS    
        4x100Wi    
  Egon Van de Straeten Heren 100VL    
        4x100VS    
          200Vl  
        4x100Wi    
  Eleni Op de Beeck 17-18     100Ru
        4x100VS    
  Eline Dasbach 17-18   50SS  
  Glenn Surgeloose Heren 4x100VS    
          100VS  
        4x100Wi    
            200VS
            50Vl
  Jelka De Vriendt 15-16     200Vl
          50Vl  
        4x100Wi    
          100Vl  
  Jessy Williame Dames   800VS  
  Jolien De Schutter 15-16     50Ru
          4x100VS  
  Jolien Sysmans Dames 100VS    
        4x100VS    
            50Vl
        4x100Wi    
        50VS    
          50SS  
  Karen Cop 17-18   100SS  
        4x100Wi    
        50SS    
  Kimberly Buys Dames     100VS
        50Ru    
        4x100VS    
        100Ru    
        50Vl    
        4x100Wi    
        100Vl    
            50VS
  Elias Sebastiaan 15-16     4x100VS
  Lander Meys 17-18 4x100VS    
  Lara Stevens 15-16   4x100VS  
  Loive Boits 15-16   100VS  
          800VS  
          4x100VS  
        200VS    
        4x100Wi    
            200Ru
        400VS    
  Lorenz Weiremans 17-18     50VS
        4x100VS    
        100VS    
        4x100Wi    
        200VS    
  Maaike Ramael 17-18   100VS  
          50Ru  
            50VS
        4x100VS    
        100Ru    
        50Vl    
        4x100Wi    
          100Vl  
  Magali Buys Dames     200Ru
  Mathias Vervloet Heren 4x100VS    
        4x100Wi    
  Maxim Van Ginneken 17-18 4x100Wi    
  Newt Contrino 17-18 4x100VS    
        4x100Wi    
            800VS
  Nina Lemmens 15-16     100SS
        4x100Wi    
  Pieter Timmers Heren 50VS    
        4x100VS    
        100VS    
        4x100Wi    
        200VS    
          50Vl  
  Ivan Steenmans 15-16     4x100VS
  Robby Naets 17-18   50SS  
  Sara Vanleynseele 17-18   200Vl  
        4x100VS    
          50Vl  
        4x100Wi    
        100Vl    
        200Wi    
  Sonia De Bock 15-16   4x100VS  
        100Ru    
        50Vl    
        4x100Wi    
          200Wi  
  Victor Embrechts 17-18 4x100VS    
        4x100Wi    
            400Wi
  Simon Dael 15-16     4x100VS
  Wobbe Taveirne 15-16     4x100VS
  Yne Dom Dames 4x100VS    
        4x100Wi    
        200Wi    200VS
 • Belgische Jeugd Kampioenschappen 2014

  Van vrijdag 18 t/m zondag 20 juli hadden in Charleroi de Belgische Jeugd Kampioenschappen plaats. Tijdens deze wedstrijden werden de titels van Belgische leeftijdskampioen betwist van 11 t/m 14 jaar.  In de individuele nummers verzekerden negen van onze jongste BRABO zwemmers zich van eremetaal.  Krisztina Soeterbroek, Jade Smits, Lotte Goris en Seppe Marichal werden Belgisch leeftijdskampioen.  Silke Vandeputte, Sara Van Suetendael veroverden zilver.  Charlotte FeyenAndres De Jonge en Gaetan Blankers zwommen knap brons.  

  De estafette ploegen van BRABO stonden  viermaal op het podium.   In deze wedstrijden verzekerden Enya Moerbeek, Stijn Van Coppenolle en Matthias Meuleman zich nu ook van Belgische eremetaal.

  In totaal veroverde de BRABO delegatie 9 gouden, 10 zilveren en 9 bronzen plakken.

   

  Overzicht individuele ereplaatsen:

  NAAM LEEFT. GOUD ZILVER BRONS
  CHARLOTTE   FEYEN 11     200 WI
  KRISZTINA SOETERBROEK 11 100 RU    
  SILKE VANDEPUTTE 11   100 RU  
  JADE SMITS 13     100 VS
    13 800 VS    
    13 200 VS    
    13   50 VS  
    13     200 WI
    13 400 VS    
  SEPPE MARICHAL 13 200 WI    
    13   400 VS  
    13 100 VS    
    13 1500 VS    
    13   200 VS  
    13 200 SS    
  ANDRES DE   JONGE 14     200 WI
    14     100 VL
  GAETAN BLANKERS 14     50 VS
  LOTTE GORIS 14     100 VS
    14   200 VS  
    14     400 WI
    14   200 WI  
    14 400 VS    
  SARA VAN SUETENDAEL 14   200 RU  

   

   Overzicht ereplaatsen estafetteploegen:

  Jade   Smits, Sara Van Suetendael, Enya Moerbeek, Lotte Goris 13 - 14   4 x 100 VS   meisjes  
  Sara Van Suentendael, Jade Smits, Lotte Goris, Enya Moerbeek 13 - 14     4x   100 WI meisjes
  Gaetan Blankers, Stijn Van Coppenolle, Seppe Marichal, Andres De   Jonge 13 - 14   4   x 100 VS jongens  
  Matthias Meuleman, Seppe Marichal, Andres De Jonge, Gaetan   Blankers 13 - 14   4   x 100 WI jongens  

   

   

 • Europese Junior kampioenschappen --- Dordrecht 2014 ---

  Op de Europese Junior kampioenschappen in Dordrecht (Nederland) wordt BRABO zwemmer Lorenz Weiremans, samen met het estafetteteam van de 4x200 vrijeslag verdienstelijk zesde in de finale.  In deze finale verbeterden zij hun tijd uit de reeksen met bijna 4 seconden (7.29.87).   Eerder deze week werd hij negende in de reeksen van de estafette 4x100 vrijeslag (3.26.86).  Proficiat. 

   

   

   

 • Clubrecords 2014

  De clubrecords 2014 zijn aangepast.  Je vindt ze terug onder de tab 'Documenten'. Met dank aan Leo.

   

 • BRABO resultaten OBK 2014 - Een overzicht

  Een brede BRABO ploeg kleurt dit Belgisch kampioenschap.  Het ontbreken van de BRABO aflossingsploegen en de afwezigheid van de geblesseerde Glenn Surgeloose en Dieter Dekoninck kan de pret in het Antwerpse Wezenbergbad niet bederven.  In totaal worden er door 11 zwemmers,  8 gouden, 11 zilveren en 7 bronzen plakken veroverd (zie overzicht).

  Naast de nieuwe EK limiet voor Jolien Sysmans zien we bij de Dames opmerkelijke resultaten op de 50 vlinderslag, 100 rugslag en 100 vrijeslag. Op al deze nummers kleurt het volledige podium BRABO rood. Kimberly Buys en Pieter Timmers bevestigen hun klasse.

  Veelbelovende resultaten zijn er van onze jonge zwemmers.  Maaike Ramael en Sara Vanleynseele treden op de rug- en vlinderslag in de voetsporen van Kimberly Buys.  Louve Boits laat zich opmerken op de vrijeslag nummers en Sonia De Bock neemt de wisselslag voor haar rekening.         

   

   Overzicht ereplaatsen

                                   Goud  Zilver  Brons

  Dieter Ruyten   50SS 100SS
  Egon Van de Straeten   200VL  
  Jasmijn Verhaegen   100VS

  100Ru

  200Ru

  Jolien Sysmans

  50VS

  100VS

     
  Kim Janssens  

  50SS

  100SS

   
  Kimberly Buys

  50VL

  100VL

     
  Louve Boits 400VS

  200VS

  800VS

  100VS
  Maaike Ramael

  50Ru

  100Ru

   50VL  
  Pieter Timmers 100VS 200VS 50VS
  Sara Vanleynseele   100VL

  50VL

  200Wi

  Sonia De Bock   200Wi  
 • OBK 2014 Dag 3

  Pieter Timmers geeft de toon aan op de 100 vrijeslag bij de Heren.  Kimberly Buys en Jolien Sysmans doen hetzelfde op de 100 vlinderslag (EK limiet) en 100 vrijeslag.  In totaal verovert BRABO tijdens deze kampioenschappen 8 gouden, 12 zilveren en 7 bronzen individuele medailles.

  Andere laureaten zijn Louve Boits (400VS) en Maaike Ramael (50 en 100 rugslag).

   

   

   

   

   

 • BRABO Dames top op Open BK

  Op de tweede dag van het Open Belgisch kampioenschap kleuren de BRABO dames Kimberly Buys, Maaike Ramael en Jasmijn Verhaegen op de 100 rugslag het Belgisch podium volledig rood.  Jolien Sysmans tikt als eerste aan op de 50 vrijeslag.  Zij is Belgisch kampioen en verzilvert met 25.54 haar ticket voor de Europese kampioenschappen in Berlijn.

  Ander eremetaal was er nog voor Louve Boits op de 800 vrijeslag (2e), Kim Janssens 50 en 100 schoolslag (2e).  Bij de Heren laat Dieter Ruyten zich opmerken door een tweede en derde plaats op de 50 en 100 schoolslag.  

 • Open Belgische Kampioenschappen 2014

  Dit weekend organiseert BRABO voor het zesde jaar op rij de Open Belgische kampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad.  De reeksen starten om 0900 in de ochtend.  De finales zijn gepland vanaf 1600u 

  Programma:

  - Vrijdag - Vendredi - Friday

  - Zaterdag - Samedi - Saturday
  - Zondag - Dimanche - Sunday

   

  Resultaten - Resultats - Results:

  Vrijdag - Vendredi - Friday AM

  Vrijdag - Vendredi - Friday PM

  Zaterdag - Samedi - Saterday AM

  Zaterdag - Samedi - Saterday PM

  Zondag - Dimanche - Sunday AM

  Zondag - Dimanche - Sunday PM

   

 • uitslag ADSR 2014

  Voor hen die de uitslag van de ADSR 2014 nog niet hebben gevonden, klik dan rechts op de diamant of klik HIERom zowel de uitslag als het lenexbestand te vinden.

 • ADSR diamanten voor Kimberly en Jonas

  De diamant voor de zwemmer met de meeste FINA punten gaat bij de Dames naar BRABO zwemster Kimberly Buys voor haar knappe prestatie op de 50 vlinderslag en bij de Heren naar Jonas Coreelman van de 'Dauphins Mouscronnois' voor zijn overwinning en tevens nieuw Belgische record op de 200 schoolslag.

 • ADSR 2014 - Programma online

  Het programma van de ADSR staat nu online (ADSR 2014) - Aangepaste versie 22/04

  We verwachten 42 deelnemende clubs met in totaal een 400-tal zwemmers. Hou er rekening mee dat op zondag 27 april de 'Antwerp 10 miles' doorgaat.  Dit zal voor extra drukte in Antwerpen en omgeving zorgen.

   

   

   

   

 • Antwerp Diamond Speedo Race (ADSR) - 2014

  Tijdens het weekend van 26 en 27 april wordt in het Antwerpse Wezenberg zwembad de Antwerp Diamond Speedo Race (ADSR) gezwommen. Dit is het eerste gedeelte van een tweeluik. Het daaropvolgend weekend, van 2-4 mei, organiseert zwemclub BRABO op dezelfde locatie het Open Belgisch Kampioenschap.

  Beide wedstrijden zijn kwalificatiewedstrijden voor de Europese kampioenschappen seniores in Berlijn en  de Europese Junior kampioenschappen in Dordrecht (Nederland). Alle Belgische toppers komen aan de start.  Een unieke kans om deze atleten aan het werk te zien.

   

   

 • Herning dag-4

  Een bronzen medaille voor BRABO zwemmer Pieter Timmers met het 4x50 vrijeslag estafette team en twee finale plaatsen voor Glenn Surgeloose en Dieter Dekoninck op de 200 vrijeslag is een mooie afsluiter voor dit Europees kampioenschap.

  Tijdens dit Europees kampioenschap is het aandeel van de BRABO delegatie in de Belgische ploeg goed voor drie halve en drie individuele finale plaatsen,  één Belgisch record (200Vl), een bronzen medaille met de estafette ploeg en een reeks peroonlijke besttijden.

  Proficiat.

 • Herning dag-3

  Egon Van der Straetenzwemt een nieuw Belgisch record op de 200 vlinderlag.  Met 1.54.10 plaatst hij zich met de achtste tijd voor de finale.  Kim Janssens dringt met 1.07.46 door tot de halve finales van de 100 schoolslag.

 • Herning dag-2

  Een stevige 47.79 van Pieter Timmers en 48.21 van Dieter Dekoninck was voor beide Heren niet snel genoeg om door te dringen tot de halve finales van de 100 vrijeslag. Zij strandden respectievelijk op een 12e en 20ste plaats.  Jasmijn Verhaegen werd 17e met de mixed estafetteploeg op de 4x50 wisselslag.

 • Herning dag-1

  BRABO zwemmers Jasmijn Verhaegen (100 rugslag) en Egon Van der Straeten (100 vlinderslag) door naar de halve finales op de Europese kampioenschappen.

 • Europese kampioenschappen Herning

  Donderdag starten de Europese kampioenschappen korte baan in het Deense Herning.  559 atleten uit 49 landen zwemmen er voor Europese podiumplaatsen.  Volgende BRABO zwemmers komen aan de start:

  Donderdag:
  Kim Janssens (50SS), Pieter Timmers (50VS), Jasmijn Verhaegen (100Ru), Egon Van der Straeten (100Vl), Glenn Surgeloose (400VS)

  Vrijdag:
  Dieter Dekoninck (100VS), Pieter Timmers (100VS)

  Zaterdag:
  Jasmijn Verhaegen (50Ru), Egon Van der Straeten (200Vl), Kim Janssens (100SS)

  Zondag:
  Dieter Dekoninck (200VS), Glenn Surgeloose (200VS), Pieter Timmers (4x50VS)

  Resultaten en Live timing zijn hier beschikbaar


 • EK korte baan 2013 Herning - Denemarken

  Van 12 t/m 15 december hebben de Europese kampioenschappen korte baan plaats in het Deense Herning.   Zes BRABO zwemmers maken deel uit van de nationale selectie.  Kimberly Buys, vice-Europees kampioen op de 100 vlinderslag komt niet aan de start.  Zij herstelt van een schouderblessure.

  De selectie:

  Jasmijn Verhaegen:         50 en 100 rugslag
  Kim Janssens:                  50 en 100 schoolslag
  Dieter Dekoninck:            100 en 200 vrijeslag
  Egon Van der Straeten:   100 en 200 vlinderslag
  Glenn Surgeloose:           200 en 400 vrijeslag
  Pieter Timmers:               50, 100 vrijeslag en 4x50 vrijeslag 

 • BRABO jongeren laten zich opmerken -- BK 2013

  Op de Belgische kampioenschappen korte baan in Gent is de Antwerpse zwemclub BRABO prominent aanwezig.  Maar liefst 25% van alle finale plaatsen worden ingevuld door BRABO zwemmers.

  Vooral onze jongere deelnemers laten van zich spreken.  Met in totaal acht individuele Belgische titels, tien tweede, negen derde plaatsen en de Belgische titels in alle (Dames en Heren) aflossingswedstrijden  (4x50 vrijeslag en wisselslag) worden deze kampioenschappen op een mooie manier afgesloten.

  De kernploeg had niet gepiekt naar deze wedstrijd.  Zij zijn volop in de opbouw naar de Europese kampioenschappen korte baan in december (Denemarken) en de Open Vlaamse kampioenschappen in januari.  Komt daarbij dat Kimberly herstellend is  van een schouderblessure en Pieter recupereert van een klaplong.

  Echter geen nood. Knappe prestaties van onze jonge BRABO zwemmers kruiden deze uitstekend georganiseerde wedstrijd.

  Dieter Ruyten verbetert zijn besttijd op de 200 schoolslag en brengt ons aan het dromen met zijn overwinning op de 100 schoolslag.

  Sara Vanleynseele
  maakt ons gelukkig met overwinningen op de 50 en 100 vlinderslag.


  Maaike Ramael
  bijt van zich af op de 100 rugslag.  Zij wordt Belgisch kampioen.  Op de 100 wisselslag eindigt zij tweede.


  Louve Boits
  doet onze gevestigde waarden in de vrijeslag een tandje bijsteken.  Zij wordt knap tweede op de 200 vrijeslag.  Brons is er voor haar op de 100 en 800 vrijeslag.

  Jasmijn Verhaegen
  en Yne Dom zwemmen naar podiumplaatsen op de 50 en 100 rugslag en de 200 rug- en 400 vrijeslag bij de Dames.

  Victor Embrechts
  zwemt naar brons op de 400 wisselslag bij de Heren.

  Kim Janssens
  en Jolien Sysmans beantwoorden de verwachtingen met titels op de 50 en 100 meter nummers in de Schoolslag en de vrijeslag

  Ook BRABO's jongste deelnemer laat van zich spreken.  De dertienjarige Lotte Goris versiert een knappe finale plaats op de 400 wisselslag bij de Dames.

  De aflossingen worden door de BRABO ploegen gedomineerd.  Alle titels vertrekken richting Antwerpen:

  4x50VS Dames: Jolien Sysmans, Maaike Ramael, Jasmijn Verhaegen en Carolien Lindekens
  4x50Wi Dames: Jasmijn Verhaegen, Kim Janssens, Sara Vanleynseele en Jolien Sysmans


  foto: K. Steegmans

  4x50VS Heren: Dieter Dekoninck, Glenn Surgeloose, Stijn Depypere en Marnik Dekoninck
  4x50Wi Heren: Stijn Depypere, Dieter Ruijten, Egon Van der Straeten en Glenn Surgeloose


  foto: K. Steegmans


  Overzicht van de podiumplaatsen:

      Goud Zilver Brons
  Carolien Lindekens 4x50VS    
          100Wi
  Dieter Dekoninck 4x50VS    
  Dieter Ruijten 100SS    
      4x50Wi    
  Egon Vanderstraeten 4x50Wi    
        100VL  
        200VL  
  Glenn Surgeloose 4x50Wi    
      4x50VS    
        200VS  
          50VS
          100VS
          400VS
  Jasmijn Verhaegen 4x50Wi    
      4x50VS    
        50Ru  
        100Ru  
          50VS
  Jolien Sysmans 50VS    
      100VS    
      4x50Wi    
      4x50VS    
  Kim Janssens 50SS    
      100SS    
      4x50Wi    
  Louve Boits   200VS  
          100VS
          800VS
  Maaike Ramael 100Ru    
      4x50VS    
        100Wi  
  Marnik Dekoninck 4x50VS    
  Sara Vanleynseele 50VL    
      100VL    
      4x50Wi    
  Sonia De Bock     100SS
  Stijn Depypere 4x50Wi    
      4x50VS    
        50Ru  
  Victor Embrechts     400Wi
  Yne Dom   200Ru  
        400VS    Proficiat • Belgische kampioenschappen korte baan 2013

  Dit weekend hebben de Belgische kampioenschappen korte baan plaats in het Olympisch zwembad Rozenbroeken te Gent.  De reeksen starten om 0900u.  De finales zijn gepland vanaf 1600u.
  BRABO is ruim vertegenwoordigd.  Een brede kern van 55 zwemmers is goed voor 205 individuele starten en vier estafette ploegen.

  Live timing kan gevolgd worden via de Toptime link op deze pagina. • BRABO lange afstandwedstrijd 2013

  Op zondag 3 november organiseert BRABO de lange afstandwedstrijd over 800m in zwembad 'Groenenhoek' in Berchem. Een 120-tal zwemmers uit 6 clubs (BRABO-Antwerpen/Aartselaar/Merksem/Aartselaar/Kapellen, SHARK-Nijlen/Herentals, ZS-Schoten, VWZ-Willebroek, Mozka-Mol en HZA-Heist) klaren de klus (Programma - Uitslag)


 • ISF 2013 - Kernploeg in Aken

  Traditiegetrouw nam de BRABO kernploeg dit weekend deel aan het International Swimming Festival (ISF) in het Duitse Aken.  Resultaten zijn hier beschikbaar.

 • Brabo Kick-off 2013-2014

  Op zondag 15 september geeft BRABO de aftrap van het nieuwe zwemseizoen (2013-2014). Tijdens een gevuld namiddag programma maken onze zwemmers kennis met de roeisport. Daarna licht hoofdcoach Ronald Gaastra de nieuwe organisatie toe en licht ouders en zwemmers in over de verschillende doelstellingen. Het formele luik wordt afgesloten met de viering van de laureaten in de estafette ploegen, gevolgd door een gesmaakte receptie.

 • Wezenberg wordt stuk groter

  Het olympisch zwembad Wezenberg wordt uitgebreid met zes trainingsbanen. De zes trainingsbanen in de Wezenberg komen achter het bestaande olympisch zwembad te liggen. De zwemhal wordt uitgebreid, waardoor ook de nieuwe banen overdekt zullen zijn.

 • BRABO Pré-Selectie 2013-14

  Je bent geselecteerd voor de BRABO pré-selectie, een BRABO initiatief om jou als jonge, talentvolle zwemmer te laten kennismaken met de selectiewerking van BRABO, én met de verschillende (club- en selectie)trainers. Je zal tijdens de BRABO-préselectietrainingen zowel fysiek (technisch en conditioneel) als mentaal worden voorbereid op een eventuele toetreding tot de Jeugdploeg.

 • BRABO zwemmers bevestigen potentieel op WK

  Vijf individuele halve finale plaatsen, één finale plaats in de estafette, drie individuele Belgische records en één record verbetering op de 4x200 Heren tijdens de wereldkampioenschappen in Barcelona geven de progressie en het potentieel aan van onze kernploeg zwemmers.

 • Overzicht ereplaatsen BK15+

  Terwijl onze allersnelste Senioren deelnemen aan de wereldkampioenschappen in Barcelona, geven onze jongere zwemmers de toon aan op de Belgische leeftijdskampioenschappen 15+ jarigen.  16x goud, 17x zilver en 10x brons is het mooie resultaat van een weekend topzwemmen in het Antwerpse Wezenbergbad.

 • Kijk naar de finale van de 4x200m vrije slag

  Velen realiseren zich niet welke prestatie de vier Belgische heren hebben gepresteerd door zich in de finale te zwemmen van de 4x200m vrije slag. Toplanden als Australië en Italië werden er gewoon uitgezwommen. Kijk daarom nogmaals naar de finale van dit nummer. Klik HIER.
 • Emoties te koop op WK in Barcelona

  Hoe je het ook bekijkt, de wereldkampioenschappen In Barcelona hebben voor de Belgische ploeg in het algemeen en BRABO in het bijzonder heel wat emoties los geweekt. Van zodra alle wedstrijden zijn gezwommen komen we hier natuurlijk uitgebreid op terug.
 • UITSLAGEN van de derde dag BK

  Ook de derde dag was het medailles verzamelen in de Wezenberg op deze BK 2013.
  Kuier rustig  door de uitslag van de REEKSEN en de FINALES.
  Later publiceren we graag de medailleregen die onze BRABOzwemmers deze drie dagen hebben verzameld.
  Zeker een dikke proficiat voor de zwemmers, de trainers en allen die dit succes mee hebben verzilverd.
 • Uitslagen tweede dag BK

  Wat kan  zwemmen toch leuk zijn. Zeker wanneer je in de finales de medailles maar voor het rapen hebt. Natuurlijk overdrijven we hier graag, maar zelfs zonder onze WK zwemmers nog goed presteren zegt toch veel. Het meest deugd doet natuurlijk het resultaat van de aflossingen, met als stip nu de 4x100m wissel dames waar we alles hebben gewonnen, zowel bij de 15-16 jarigen, de 17-18 jarigen en de 19+.

  Ga nu alvast rondneuzen in de  ZATERDAG REEKSEN en in de FINALES VAN ZATERDAG.

  Na de kampioenschappen zetten we alles van deze kampioenschappen netjes op een rijtje met alles er op en er aan !

 • Eerste dag Belgische Kampioenschappen vrijdag 26 juli

  Terwijl onze BRABO-toppers zich in Barcelona voorbereiden om zondag van start te gaan op de WK hebben onze BRABO zwemmers de boot zekerd niet gemist op de eerste dag van de Belgische Kampioenschappen in de Wezenberg te Antwerpen.

  De meest opvallende prestatie is zeker de overwinning van de 4x100m vrije slag bij de heren. Zo zie je dat we naast onze internationale toppers nog heel wat andere kanonnen in stelling kunnen brengen. Later meer hierhover. Ga nu al in de uitslagen grasduinen en geniet van de knappe resultaten, zowel deze van

  VRIJDAGVOORMIDDAG als deze van de

  FINALE VRIJDAGNAMIDDAG. • BK 15+ programma

  Het programma van de Belgische kampioenschappen is beschikbaar.

 • Belgische Jeugdkampioenschappen 2013

  Op de Belgische Jeugdkampioenchappen in Genk veroveren onze jongste wedstrijdzwemmers drie gouden, zeven zilveren en zes bronzen plakken.  De jongens estafetteploeg bij de 13-14 jarigen worden vice-Belgisch kampioen op zowel de 4x100 wisselslag als 4x100 vrijeslag. De meisjes estafetteploeg in diezelfde leeftijdscategorie eindigt tweemaal op de derde plaats.  Proficiat.

 • BRABO zwemmers zijn er klaar voor

  De examens zijn ondertussen al een tijdje vergeten, de stages zijn afgerond, het Zomercriterium zit achter de kiezen en de laatste trainingen worden afgewerkt. Nog een kleine week en het is zover.

  Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli hebben in Genk de Belgische leeftijdskampioenschappen voor benjamins en miniemen plaats.  Onze allerjongsten zijn goed voor 120 individuele starten en 8 aflossingsploegen.

  Succes.


 • Europese Junior kampioenschappen 2013

  Geen besttijden voor BRABO zwemsters Louve Boits en Sara Vanleynseele op de Europese Junior kampioenschappen in Poznan (Polen), wel een mooie ervaring rijker.

 • BRABO Club-records 2013

  De BRABO clubrecords zijn aangepast (status mei 2013).  U vindt ze terug onder de tab documenten. Met dank aan Patricia.

 • Open Belgische kampioenschappen 2013 - Dag 3

  Twee Belgische records per dag moeten ze gedacht hebben. Op deze derde dag van de Open Belgische kampioenschappen verbetert Ward Bauwens zijn eigen Belgisch record op de 200 wisselslag (2.01.85).  Onze Dames estafette met Kimberly Buys, Maaike Ramael, Jolien Sysmans en Louve Boits scherpen het Belgisch record op de 4x100 vrijeslag aan (3.46.38). 

  Tijdens deze zwemdriedaagse veroveren de BRABO zwemmers 14x individueel goud,  7x zilver en 5x brons. Alle estafette wedstrijden worden gewonnen door de BRABO teams.

  Zesmaal wordt een Belgisch recordtijd scherper gesteld (100 Ru, 200 VS, 200 Wi, 4x100 VS Dames, 4x100 Wi Dames, 4x200 VS Heren).

 • Open Belgische kampioenschappen 2013 - Dag 2

  Eén WK limiet en een Belgisch record voor Kimberly Buys op de 100 rugslag (1.01.13).  Een Belgisch record voor de 4x200 vrijeslag estafette ploeg van de Heren.

  Ward Bauwens, Glenn Surgeloose, Dieter Dekoninck en Pieter Timmers zetten het twee jaar oude Belgische record van Liege Natation met drie seconden scherper (7.18.66)

  De Dames estafette met Louve Boits, Lynn Caluwaerts, Kimberly Buys en Maaike Ramael is op de 4x200 vrijeslag een maatje te groot voor de andere ploegen. 

 • Open Belgische kampioenschappen 2013 - Dag 1

  Mathias, onze jongste medewerker was er ook bij.  Hij keek en zag dat het goed was.  Op de eerste dag van de Open Belgische kampioenschappen  verpulvert het BRABO team twee Belgische records, haalt Kimberly Buys een nieuwe WK limiet op de 100 vlinderslag (58.18) en Louve Boits de EJK limiet op de 1500 vrijeslag.

 • Open Belgische Kampioenschappen 2013

  Van zaterdag 18 mei tot en met maandag 20 mei organiseert zwemclub BRABO in het Antwerpse Wezenbergbad de Open Belgische Kampioenschappen 2013.  Net zoals de ADSR is deze wedstrijd een selectiewedstrijd voor het Europese Junior kampioenschap in Poznan (Polen) en de wereldkampioenschap voor seniors in Barcelona.

  Voor al wie onze topsporters aan het werk wil zien,  is dit een uitgelezen kans. De eerste reeksen starten elke dag om 0900u in de voormiddag. De finales zijn gepland vanaf 1600u.

 • ADSR 2013 --- Dag 2

  BRABO zwemmers zetten door op dag 2 van de ADSR.  Met 31.97 op de 50 schoolslag zwemt Kim Janssens zich in de WK selectie.  Ward Bauwens verbetert het Belgisch record op de 400 vrijslag (3.50.91) en strandt in dit nummer op een fractie van de WK limiet.  Sara Vanleynseele realiseert nu ook de limiet voor de Europese Junior kampioenschappen op de 50 vlinderslag (27.50).  Egon Van der Straeten wint de 100 vlinderslag in een nieuwe besttijd van 53.26, enkele tienden van de WK limiet.

 • Veelbelovende resultaten op eerste dag ADSR

  De eerste dag van de ADSR (Antwerp Diamond SPEEDO Race) lost zijn verwachtingen in.  Kimberly Buys verbetert tweemaal het Belgisch record op de 50 rugslag (29.09).  Pieter Timmers zet het drie jaar oude Belgisch record op de 200 vrijeslag van Glenn Surgeloose scherper (1.48.05).  In diezelfde wedstrijd duiken naast Pieter nog twee BRABO zwemmers onder de limiettijd voor het wereldkampioenschap in Barcelona;  Glenn Surgeloose(1.48.09); Dieter Dekoninck (1.48.28).

  Kim Janssenswint de 100 schoolslag in 1.08.78,   Egon Van der Straeten wint de 200 vlinderslag in 1.57.76.  Jolien Sysmans wint de 50 vrijeslag in 25.54. Alle drie strandden ze op fracties van de limiettijd voor Barcelona.  Dat belooft voor de volgende weken.


 • ADSR - Programma - Voorbeschouwing

  Dit weekend wordt in het Antwerpse Wezenberg zwembad de Antwerp Diamond Speedo Race (ADSR) gezwommen. Dit is het eerste gedeelte van een tweeluik. Het daaropvolgend weekend, van 18-20 mei, organiseert BRABO op dezelfde locatie het Open Belgisch Kampioenschap.

  Beide wedstrijden zijn kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen seniores in Barcelona en de Europese Junior kampioenschappen in Poznan (Polen). Alle Belgische toppers komen aan de start.  Een unieke kans om deze atleten aan het werk te zien.

  De goede prestaties van de OS hebben hun uitwerking niet gemist. Tal van internationale atleten komen naar het Wezenberg zwembad voor de ADSR.  Het wedstrijdprogramma is beschikbaar onder de tab ADSR.

 • Instructeur B cursus zwemmen

  In het najaar van 2013 organiseert Carolien Van Eycken (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) , jeugdsportcoordinator van BRABO,  module 2 van de Instructeur B cursus zwemmen te Antwerpen.  Dit is de vervolgcursus op de initiator opleiding. In bijlagen vinden jullie meer informatie betreffende de toelatingsvoorwaarden, de inhoud van de cursus en de data en locatie.

  Carolien.

 • Sportief overzicht 2012

  Een overzicht in bijlage.

 • BRABO pré-selectie op volle toeren

  De BRABO pré-selectie is een BRABO initiatief, gericht op jonge, talentvolle zwemmers, met de bedoeling ze te laten kennismaken met de selectiewerking van BRABO, en met de verschillende (club- en selectie)trainers.  Tijdens de BRABO-préselectietrainingen worden de zwemmers zowel fysiek (technisch en conditioneel) als mentaal voorbereid op een eventuele toetreding tot de Jeugdkernploeg.
 • Antwerpen Europese sporthoofdstad 2013

  In 2013 is Antwerpen een jaar lang Europese Sporthoofdstad. Naast prestigieuze en internationale topsportevenementen zal de virtuele sportclub Sporting A dit jaar het Antwerpse straatbeeld mee bepalen door een uitgebreid, uniek, sociaal en divers sportaanbod.

  Antwerpen nodigt je uit om te komen kijken, te participeren, de sfeer op te snuiven en te komen genieten van dit wervelende sportjaar!
 • BK 15+


  1. Belgisch Kampioenschappen 15+ jaar (26-28 juli 2013)

  Programma - programme - program:

  Overzicht deelnemende clubs (NL - FR)

  - vrijdag - vendredi - Friday
  - zaterdag - samedi - Saturday
  - zondag - dimanche - Sunday

  Resultaten - Resultats - Results

  - Zaterdag - Samedi - Saturday
  - AM --- Heats - NL - F - E
  - PM --- Finals - NL - F - E

  - Zondag - Dimanche - Sunday
  - AM --- Heats - NL - F - E
  - PM --- Finals - NL - F - E

  - Maandag - lundi - Monday
  - AM --- Heats - NL - F - E
  - PM --- Finals - NL - F - E

  2. Open Belgisch Kampioenschappen


  Programma - -programme - program:


  - zaterdag - samedi - Saturday
  - zondag - dimanche - Sunday
  - maandag - lundi - Monday


  Resultaten - Resultats - Results

  - Zaterdag - Samedi - Saturday
  - AM --- Heats - NL - F - E
  - PM --- Finals - NL - F - E

  - Zondag - Dimanche - Sunday
  - AM --- Heats - NL - F - E
  - PM --- Finals - NL - F - E

  - Maandag - lundi - Monday
  - AM --- Heats - NL - F - E
  - PM --- Finals - NL - F - E  3. Antwerp Diamond Speedo Race

  Uitnodiging - Invitation (EN)
  Invitation (FR)


  Programma:

  - Overzicht officials

  - Programma zaterdag - samedi - Saturday
  - Programma zondag - dimanche - Sunday


  Resultaten - Resultats - Results

  - Zaterdag - Samedi - Saturday
  - AM --- Series open
  - PM --- Jeugdreeksen
  - PM --- Finals open

  - Zondag - Dimanche - Sunday
  - AM --- Series open
  - PM --- Jeugdreeksen
  - PM --- Finals open


 • Programma ADSR

  De zesde editie van de Antwerp Diamond Speedo Race,  voorheen de Antwerp Diamond Swimming Race is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Nu ondersteund door mede-sponsor Speedo wordt de wedstrijd over twee dagen gehouden (11-12 mei).  De afvallingsrace is geschrapt uit het programma en in de namiddag, voor de finales (aanvang 16.30u),  zijn er jeugdwedstrijden over 100 meter.

  Uitnodiging - Invitation 

 • Vlaamse Jeugdkampioenschappen 2013

  Onder stevige belangstelling zijn dit weekend in het Antwerpse Wezenbergbad de Vlaamse Jeugdkampioenschappen gezwommen voor jongens en meisjes van 11 tot en met 14 jaar.  Vijf gouden, tien zilveren en vier bronzen individuele plakken is het mooie resultaat van onze allerjongste competitiezwemmers.

 • BRABO ambassadeur Antwerpen sportstad 2013

  Een week na de Open Vlaamse kampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad, zwemt een delegatie van de BRABO kernploeg in het Zwitserse Uster.  In een breed internationaal gezelschap zetten zij Antwerpen op de Europese kaart. 

  Een volledig overzicht van de resultaten kan je hier terugvinden. • Kernploeg in Uster

  Dit weekend is de kernploeg actief in Uster (Zwitserland).  Startlijsten en resultaten kunnen hier opgevolgd worden.

   
 • Open Vlaamse kampioenschappen - resultaten

  BRABO ook sterk in de breedte.  Niet alleen de gevestigde waarden, maar ook heel wat aanstormend jong talent heeft zich in de kijker gezwommen. Naast de verschillende limiettijden en Belgische records zijn er tijdens de Open Vlaamse Kampioenschappen 28 gouden, 27 zilveren en 16 bronzen individuele ereplaatsen behaald.

 • WK/EJK limieten voor BRABO atleten

  Op de tweede dag van de OPEN Vlaamse zwemkampioenschappen komen onze zwemmers onder stoom.  Kimberly Buys bijt de spits af.  Na het Belgisch record op de 50 rugslag (29.16) zaterdag, zwemt zij zondag de WK limiet en een nieuw Belgisch record op de 50 vlinderslag (26.13).  Pieter Timmers en Ward Bauwens zwemmen hun WK limiet op respectievelijk, de 100 vrijeslag (48.74) en de 400 wissselslag (4.18.96). 

  Een knappe limiet voor  de Europese Junior kampioenschappen is er weggelegd voor de 16-jarige Sara Vanleynseele op de 100 vlinderslag (1.02.09). 

  Onze aflossingsploegen bij, zowel de Heren als de Dames, sluiten de kampioenschappen af met twee nieuwe Belgische recordtijden.  Bij de Heren duiken Dieter Dekoninck, Glenn Surgeloose, Marnik Dekoninck en Pieter Timmers op de 4x100 vrijeslag als eerste Belgische clubploeg onder de 3.20.00 grens (3.17.54).  Hiermee voldoen zij als clubploeg aan de limiettijd voor het wereldkampioenschap in Barcelona.

  Bij de Dames zijn Jasmijn Verhaegen, Kim Janssens, Kimberly Buys en Jolien Sysmans een maatje te groot voor het deelnemersveld.  In 4.09.46 zwemmen zij naar winst en een nieuw Belgisch record.
 • BRABO troepen klaar voor Open Flanders

  Tijdens het weekend van 19 en 20 januari worden in het Antwerpse Wezenbergbad de Open Vlaamse kampioenschappen gezwommen. Met de volledige kernploeg aan de start, is dit een unieke kans om onze olympische toppers in eigen water aan het werk zien.  In totaal is de volledige BRABO zwemploeg goed voor meer dan 190 individuele starten en deelname aan alle aflossingswedstrijden.

  Supporters hou er rekening mee dat de snelste reeksen in de voormiddag starten om 08.00u.  De iets minder snelle reeksen starten vanaf 11.30u.  De finales zijn beide dagen gepland vanaf 16.00u  

  Programma en startlijsten kunnen opgevolgd worden via de site van de Vlaamse Zwemfederatie.

 • A-Selectie naar Bonn

  Vanaf 30 november tot 2 december is onze A-selectie actief op de internationale zwemwedstrijd van Bonn in Duitsland. Resultaten zijn beschikbaar via deze link.

 • Tweemaal Europees zilver voor de BRABO zwemmers

  De BRABO zwemmers in de nationale ploeg doen het uitstekend. Kimberly Buys wordt Vice-Europees kampioen op de 100 vlinderslag,  Pieter Timmers op de 100 vrijeslag. Stijn Depypere en Pieter Timmers winnen samen met Yoris Grandjean, Jasper Aerents en Emmanuel Vanluchene het brons op de 4x50 vrijeslag.


  In totaal zwemmen onze atleten acht individuele finales.  Zij verbeteren negen individuele Belgische records, het nationale record op de 4x50 wisselslag bij de Dames en het nationale record op de 4x50 vrijeslag bij de Heren. 

 • Sterke derde dag voor BRABO zwemmers

  Op de derde dag van het Europees kampioenschap in Chartres gaan onze zwemmers op hetzelfde elan verder.  Egon Van der Straeten realiseert een knappe finale plaats op de 200 vlinderslag.   Kimberly Buys plaatst zich voor haar derde finale in dit toernooi. Glenn Surgeloose bereikt de halve finales in de 100 wisselslag en Pieter Timmers wordt vijfde in de finale van de 100 vrijeslag. 

 • BRABO zwemmers bevestigen uitstekende conditie

  Twee Europese finales voor Kimberly Buys. Op de 100 vrijeslag plaatst Pieter Timmers zich met de zesde tijd voor de finale.  In dezelfde wedstrijd nestelt Glenn zich in de top 10,  maar mist de halve finale door de 'twee Belgen' regel.  Ward Bauwens en Pieter Timmers verbeteren respectievelijk het Belgisch record op de 400 wisselslag (4.13.01) en de 100 vrijeslag (47.34).  
   
 • Belgisch Record voor Kimberly, Pieter en Glenn

  De BRABO zwemmers nemen een schitterende start op het Europees kampioenschap korte baan in Chartres.  Kimberly Buys verbetert in de reeksen van de 100 rugslag het BR (58.15).  In de halve finales plaatst zij zich bij de laatste acht in 58.43.  De finale wordt morgen gezwommen.

  Op de 400 vrijeslag verbetert Glenn Surgeloose het drie jaar oude BR van Tom Vangeneugden (3.43.84).  In de finale van de 50 vrijeslag wordt Pieter Timmers knap vierde in een nieuw BR (21.52)

 • EK korte baan 2012 (Chartres)

  Van 22 tot en met 25 november hebben in het Franse Chartres de Europese kampioenschappen korte baan plaats. Maar liefst negen BRABO zwemmers uit de Kernploeg hebben zich gekwalificeerd.  Net zoals op de Europese kampioenschappen in Boedapest in 2010 bestaat ook nu de volledige aflossingsploeg (wisselslag) bij de Dames uit BRABO zwemmers.

   

  Omega Live timing- resultaten

 • BRABO levert visitekaartje af in Rozenbroeken

  Vijfenvijftig BRABO zwemmers animeren het Belgisch kampioenschap korte baan in het Gentse Rozenbroeken. Tijdens de finales is BRABO vertegenwoordigd in tweeendertig van de vierendertig wedstrijden.  Vijftienmaal winnen wij goud, negenmaal zilver en zevenmaal brons. 

  Jolien Sijsmans verbetert het Belgisch record op de 50 vrijeslag (24.88).  Bij de junioren is het Maaike Ramael, die het Belgisch Junioren record op de 100 rugslag (1.00.96) scherper stelt.  De aflossingsploeg bij de Dames (Jasmijn Verhaegen, Kim Janssens, Kimberly Buys en Jolien Sijsmans) sluiten het kampioenschap af met een nieuw Belgisch clubrecord op de 4x50 wisselslag.

 • Belgische besttijd voor Louve Boits

  De 14-jarige BRABO zwemster Louve Boits zwemt op de 1500m wedstrijden in de Groenenhoek in Berchem ruim een halve seconde sneller dan het Belgische jeugdrecord van Jolien Vermeylen uit 2008.  Zij legt de afstand af in 17.27.11.  Proficiat.

 • BK klein bad 2012

  OP 10 en 12 november neemt BRABO in grote getale deel aan het Belgisch kampioenschap korte baan.  Gespreid over de twee dagen zijn de BRABO zwemmers goed voor bijna 200 individuele starten. De reeksen starten om 09.00u.  Finales zijn gepland vanaf 1600u.  Supporters op post.     

  De kampioenschappen gaan dit jaar door in het het Olympisch zwembad Rozenbroekenin Gent (Victor Braeckmanlaan 180, 9040 St-Amandsberg) 

 • Druk programma BRABO pré-selectie

  Bij de BRABO pré-selectie wordt de techniek van het zwemmen sterk benadrukt.  Maandelijks komt er een nieuw topic aan bod.  De technische aspecten van de verschillende zwemstijlen worden tijdens meerdere trainingssessie zowel theoretisch als practisch benaderd.  


 • BRABO olympiers op Antwerpse Badboot

  Op zaterdag 6 oktober is de Antwerpse Badboot, een van de grootste, drijvende openlucht-zwembaden ter wereld, gelegen op het Antwerpse Eilandje,  in het Kattendijkdok, de gedroomde omgeving voor een fotoshoot van de BRABO Olympiers.  Kijk en bewonder (foto's terug online).


 • ISF Aken 2012

  Dit weekend was de kernploeg actief in Aken.  De resultaten kan je hier bekijken.

 • Kick-off seizoen 2012-2013

  Op zondag 9 september heeft BRABO de aftrap gegeven voor het nieuwe zwemseizoen (2012-2013).  Tijdens een gevuld namiddag programma maken onze zwemmers kennis met het drakenboot varen.  Voorzitter Johnny Van der Straeten en hoofdcoach Ronald Gaastra blikken terug op 2012 en lichten zwemmers en ouders in over de verschillende wijzigingen en doelstellingen. Het formele luik wordt afgesloten met de kampioenenviering gevolgd met een BBQ. • Clubrecords 2012

  De clubrecords seizoen 2012 zijn nu beschikbaar (documenten). Met dank aan Patricia.

   
 • ZWARE ARBEID BELOOND

  Het zwemmen zit er bijna op voor onze BRABO zwemmers. Het is enkel nog uitkijken naar de resultaten van JOLIEN.

  We mogen nu reeds zeggen : PROFICIAT jongens en PROFICIAT Ronald.
  Natuurlijk zijn het de estafetteploegen waar we allen verbazend, met grote bewondering en fierheid naar hebben gekeken. Maar we mogen toch even een beetje chauvinist zijn en onze twee kleppers van formaat DIETER en PIETER extra bedanken.

  Even opfrissen...

  In de finale van de 4x 100m vrije slag ging het wel iets trager dan in de reeksen en indien we de kranten mogen geloven baalde Ronald van de achtste plaats in deze boeiende finale.

  Maar niet getreurd. PIETER zou er voor zorgen dat het Belgisch record van Dieter niet lang op de tabellen zou staan. Hij zwom in de reeksen een schitterende 100m vrij en prijkte met 0'48"54 op de zesde plaats. GEWOON SUPER. Later in de halve finale zwom PIETER een gelijkaardige wedstrijd. Wel iets trager vertrokken dan in de ochtend eindigde hij  slechts 3/100 trager en met 0'48"54 werd hij oververdiend twaalfde.

  Even later mocht de Belgische ploeg vechten voor een finaleplaats op de 4x 200m vrije slag. Iedere insider wist dat dit niet mogelijk was. Het was dus kijken naar de tijden.
  Ook hier deed het kwartet wat van hen werd gevraagd. DIETER zwom als startzwemmer ook nu weer een sterke PR : 1'48"62. Opvallend was zijn sterke tweede 100 meter : 54"81 !  GLENN (Surgeloose) klokte een snelle 1'48"22 en ook de 18 jarige LOUIS (Croenen) bleef onder de 1'50" : 1'49"32. PIETER liet nog maar eens zien dat hij de juiste vorm te pakken heeft en zwom 1'48"28. 
  Met een totaaltijd van 7'14"44 zwom het viertal een dijk van een nieuw Belgisch record en een twaalfde tijd tussen alle toplanden.  PROFICIAT HEREN.


 • KNAPPE RESULTATEN (en ontgoocheling), een eerste BRABOrelaas van onze zwemmers in Londen

  In sport liggen winst en verlies, succes en ontgoocheling, soms op enkele honderdsten van elkaar.Het begon schitterend voor onze BRABO zwemmers in het Aquatic Centre van Londen.

 • Resultaten BK +15 jaar

  Resultaten Belgischeleeftijdskampioenschappen 15+ jaar :

  Vrijdag 27 juli ( reeksen - éliminatoires / finales-nl finales-fr)
  Zaterdag 28 juli ( reeksen - éliminatoires / finales-nl finales-fr )
  Zondag 29 juli  ( reeksen- éliminatoires / finales-nl finales-fr )

  Ereplaatsen BRABO Belgische Kampioenschappen per categorie 15+ ( GECORRIGEERD ) 

  Tijdens de Belgische Kampioenschappen zwemmen per categorie scoorden onze zwemmers een groot aantal medailles. Een karrevracht individuele en aflossingsmedailles bij de kadetten toont aan er reeds nieuw talent aan de deur klopt.  In de afwezigheid van onze kernploeg slaagden we er bij de juniors en seniors toch in zowat alle aflossingen waaran we deelnamen te winnen. De individuele medailles voor junioren en senioren zijn we nog aan het tellen. Proficiat aan iedereen !
 • OS tijdens het BK 15+ jaar

  Ook dit jaar is BRABO de gastheer voor de Belgisch leeftijdskampioen-schappen voor zwemmers van 15 jaar en ouder.  Op 27, 28 en 29 juli is er niet alleen het BK in het Antwerpse Wezenbergbad, maar start ook het Olympisch zwemtoernooi.

  De start van de Olympische spelen kunnen we tijdens deze wedstrijd niet onopgemerkt laten voorbijgaan!

  Op het moment dat de Belgische zwemmers hun wedstrijden zwemmen in Londen, worden in het BK wedstrijdschema korte pauzes ingelast.  Tijdens deze pauzes zullen we de Olympische wedstrijden op het groot LED-scherm in het zwembad tonen.

  Op zaterdag zwemmen Kimberly Buys en Ward Bauwens tussen 11 en 12u hun Olympische reeksen.  Op zondag treedt de Belgische aflossingsploeg 4 * 100 m vrije slag aan (Dieter Dekoninck, Emmanuel Vanluchene, Jasper Aerents en Pieter Timmers).  Dit omstreeks 13u.

  ’s Avonds wordt onze cafetaria (in de kelder) omgetoverd tot supporterscafé.

  Op vrijdag tonen we vanaf 20.30u de openingsceremonie te Londen. Zaterdag en zondag tonen we ’s avonds van 20.30u tot 22.30u de halve finales en finales.  Met hopelijk onze Belgische zwemmers !

  Hierbij zijn jij en je vrienden van harte uitgenodigd.
  Het BRABO-organisatiecomité

 • Belgische leeftijdskampioenschappen 15+jaar

  Hieronder vind je het programma en de reeksindeling van de Belgische leeftijdskampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad.

  - programma (klik hier)
  - lijst van deelnemende clubs met aantal starten (klik hier)
  - lijst met wedstrijden en reeksen (klik hier)
  - lijst met clubs – afgevaardigen en trainers (klik hier)


 • Belgische kampioenschappen 11-14j - 2012

  In Genk hadden dit weekend de Belgische leeftijdskampioenschappen plaats voor 11 t/m 14 jarigen. De jonge BRABO ploeg veroverde 22 individuele medailles, waaronder 10 eerste, 5 tweede en 7 derde plaatsen.  Bij de estafette ploegen stonden de BRABO teams zesmaal op het podium.

 • BRABO zwemmers in de kijker

  Dieter Dekoninck op ATV (link)
  Pieter Timmers op TV Limburg (link)
  Jolien Sysmans op RTV Kempen Mechelen (link)


 • UA wuift zijn Olympische studenten uit

  Vandaag werden twee Olympische zwemmers (Kimberly Buys en Ward Bauwens) in de kijker gezet door de Rector van de Universiteit Antwerpen (UA) en de Burgemeester van de Stad Antwerpen op de Stadscampus van de UA (foto).

  ATV was erbij (klik hier)

 • Laatste rechte lijn naar Londen

  In het Antwerpse Wezenbergbad werken de BRABO atleten hun laatste trainingen af in aanloop naar de Olympische spelen. Volgende week volgt er een 'inzwem' periode in het Olympisch zwembad in Londen.

  Vandaag,  in een wisselvallig Hazewinkel, kreeg de pers een unieke kans om de volledige Olympische zwemploeg en hun coaches te bevragen.

  De BRABO ploeg met vlnr.: Dieter Dekoninck, Ward Bauwens, Pieter Timmers, Jolien Sysmans en Kimberly Buys

 • Sara Vanleynseele op EJK in Wezenberg

  Nu vrijdag start BRABO zwemster Sara Vanleynseele op de Europese Junior kampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad.  Als eerste jaars heeft zij zich gekwalificeerd op de 50 en 100 vlinderslag met respectievelijk de 14e en 17e inschrijftijd.  Supporters op post.
  Resultaten


 • Harde werk wordt beloond

  Vijf BRABO zwemmers op de Olympische spelen in Londen.  Dit is de knappe balans van jarenlange doorgedreven training.  Kimberly Buys was al zeker van haar selectie voor de OS in januari.  Dieter Dekoninck en Pieter Timmers plaatsten zich tijdens de Europese kampioenschappen in Debrecen. 
  Knappe individuele prestaties hebben ervoor gezorgd dat Jolien Sysmans en Ward Bauwens in juni nog aan de selectie zijn toegevoegd.  Ook Egon Van der Straeten was initieel geselecteerd.  Hij heeft zijn deelname aan de OS moeten afzeggen vanwege een aanslepende ontsteking aan de sinussen. 

 • Open Nederlandse kampioenschappen 2012

  Van 8 t/m 10 juni nemen Kim Janssens, Stijn Depypere, Jolien Sysmans, Jasmijn Verhaegen en Marnik Dekoninck  deel aan de Open Nederlandse kampioenschappen in Amsterdam.  Startlijsten en  resultaten zijn beschikbaar via deze link.

 • EK Debrecen 2012

  In het Hongaarse Debrecen behalen onze zwemmers drie individuele finale plaatsen. Ward Bauwens zwemt een nieuw Belgisch record in de finale van de 400 wisselslag.  Pieter Timmers en Dieter Dekoninck nestelen zich op de 100 vrijeslag bij de acht snelste zwemmers van dit toernooi.

   

  Samen met de nationale aflossingsploeg worden Dieter en Pieter knap vierde in de finale van de 4x100 en 4x200 vrijeslag.  In twee nieuwe Belgische recordtijden grijpen zij nipt naast de medailles, maar realiseren wel de limiettijd voor deelname aan de Olympische spelen in Londen.

 • Vijf BRABO zwemmers op EK in Debrecen

  Vanaf maandag 21 t/m zondag 27 mei, zien we vijf BRABO zwemmers (Ward Bauwens,  Jolien Sysmans,  Pieter Timmers,  Egon Van der Straeten en Dieter Dekoninck) terug op de Europese kampioenschappen in het Hongaarse Debrecen.  BRABO zwemster Kimberly Buys neemt niet deel.  Zij bereidt zich in Antwerpen verder voor op haar deelname aan de Olympische spelen later dit jaar.  

  Volg onze zwemmers op de Europese zwemkampioenschappen in Debrecen via Omega timing

 • Finale Dauven - Resultaten

  De resultaten van de 'Finales Dauven' kan je hier downloaden.

 • Programma Finale Dauven 2012

  Het programma van de finale Dauven is hier beschikbaar.

 • Zondag 22 april Finale Dauven

  Op zondag 22 april organiseert BRABO de 47ste editie van de Finale Dauven in het Antwerpse Wezenbergbad.  Aan de start staan onze allerjongste sportzwemmers.  Een 200-tal jonge sportzwemmers (8-13 jaar) uit een 40-tal clubs kwalificeerden zich tijdens de voorwedstrijden.

  Het inzwemmen start om 1300u,  de wedstrijd om 1400u. 

 • Open Belgische kampioenschappen 2012

  In de aanloop naar de Europese kampioenschappen in Debrecen verbeteren onze zwemmers  twee Belgische records (50VS - Jolien Sysmans, 400 WI - Ward Bauwens). Bij onze jongeren zwemt Sara Vanleynseele de limiettijd voor de Europese Junior kampioenschappen (100VL) in Antwerpen.   In totaal brengen zij zes Belgische titels, vijf tweede en vier derde plaatsen naar Antwerpen.  

   

 • BRABO Dames flirten met Belgische records

  Op de tweede dag van het Open Belgisch kampioenschap verbetert Jolien Sysmans haar eigen Belgisch record op de 50 vrijeslag.  Met een tijd van 25.37 nadert ze tot op 12/100 van de Olympische limiet.

  Kimberly Buys wordt Belgisch kampioen op de 100 rugslag in 1.01.89, slechts 3/100 boven haar eigen Belgisch record.


 • BR voor Bauwens en EJK limiet voor Vanleynseele

  Op de eerste dag van de Open Belgische kampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad zwemt de vijftienjarige BRABO zwemster Sara Vanleynseele de limiet voor de Europese Junior kampioenschappen  op de 100 vlinderslag (1.02.52).

  Ward Bauwens wordt Belgisch kampioen op de 400 wisselslag en verbetert tevens het 16 jaar oude Belgisch record (4.19.55) op naam van Stefaan Maene.   

 • Resultaten Open Belgische kampioenschappen 2012

  Resultaten Open Belgische kampioenschappen 2012.  (Vrijdag - Zaterdag - Zondag)

 • Programma Open BK 2012

  Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart organiseert BRABO de Open Belgische kampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad.  In totaal nemen er 294 zwemmers deel uit 55 verschillende clubs.  BRABO neemt deel met in totaal 38 zwemmers en is goed voor 101 individuele starten, meer dan 10% van het totaal.

  De reeksen worden gezwommen vanaf 0900u,  de finales starten om 1600u 

 • Inge De Ridder kookt voor Kernploeg in 'Dagelijkse Kost'

  Morgen zondag, kookt onze voedingsconsulente Inge De Ridder voor de Kernploeg van BRABO.  Dit gebeuren is integraal te volgen op het kookprogramma 'Dagelijkse Kost' van Jeroen Meus op Eén.
   
 • Finales voor BRABO zwemmers op Britse Trials

  Tijdens het tweede deel van de Britse trials wordt Jolien Sysmans tweede in de finale van de 50 vrijeslag (25.47).  Zij bevestigt hiermee haar EK limiet voor Debrecen (Hongarije) en nadert tot op 20/100 van de limiet voor de OS.  In de finale van de 50 vrijeslag bij de Heren worden Pieter Timmers (22.90 in de reeksen) en Dieter Dekoninck nummer zes en zeven, beiden in een tijd van 23.03.
    

   
 • BRABO selecties 2012 - 2013

  De (Rudolphpunt)richtlijnen om deel uit te maken van de BRABO selecties in zwemseizoen 2012-2013 kan u hier vinden.  Als basis worden de Rudolphtabellen van 2011 gebruikt.  De BRABO topsportcel bepaalt in augustus 2012 welke zwemmers voor welke selectieploeg worden uitgenodigd.
   


 • Egon zwemt EK limiet op 200 vlinderslag

  Op dag 2 van de Britse trails zwemt Egon Van der Straeten zijn limiettijd voor de Europse kampioenschappen in Debrecen. In de reeksen van de 200 vlinderslag zet hij een knappe 1.57.81 op het bord.  SmileSmile
   


 • Kimberly verbetert BR op 100 rugslag

  Op dag 2 van de Open Britse kampioenschappen verbetert Kimberly Buys het Belgisch record op de 100 rugslag.  De nieuwe Belgische recordtijd is 1.01.84.  (1.02.08). Smile

 • British GAS Swimming Champs 2012

  In de voorbereiding naar de Europese kampioenschappen in Debrecen (Hongarije) starten vanaf zaterdag tien BRABO zwemmers op de Britse trials in Londen.


  Resultaten en programma kan je hier bekijken.

 • BRABO clubrecords 2012

  De clubrecords 2012 zijn beschikbaar.  Met dank aan Patricia.
   
 • Tickets Europese kampioenschappen Antwerpen - Sportpaleis

  Van 21 tot en met 27 mei 2012 gaan in het Sportpaleis te Antwerpen de Europese Kampioenschappen zwemmen door.  Speciaal voor dit topevenement wordt in het Sportpaleis een Olympisch Zwembad gebouwd.

  Reeds vijf BRABO zwemmers hebben hun individuele limiet voor deze kampioenschappen op zak.  Zij zullen trachten op dit kampioenschap hun limiettijden te halen voor de Olympische Spelen later dit jaar in Londen.


  Kortom, een schitterende gelegenheid om de top van de Europese zwemsport eens aan het werk te zien en dit in een unieke setting,  dicht bij huis.

   

  Via deze link op de website van moederclub SVAZ, hebben de leden van BRABO en hun moederclubs de kans om inkom tickets te bestellen tegen verminderde prijs.  Dit kan tot uiterlijk 22 februari.  De bestelling wordt pas gevalideerd na ontvangst van het totale bedrag op rekening van BRABO

 • ADSR 2012 - Kimberly naar Londen

                                                   Smile
  Op dag 3 van de Antwerp Diamond Swimming Race plaatst BRABO zwemster Kimberly Buys zich in het Antwerpse Wezenbergbad voor de Olympische spelen in Londen op de 100 vlinderslag (58.63).

  Pieter Timmers zwemt  de 100 vrijeslag in 48.92.  Een nieuw Vlaams record, de limiet voor de Europese kampioenschappen en nipt boven de limiet voor de OS (48.82).

 • ADSR 2012 - Tweede EK limiet voor Pieter

  Op de tweede dag van de ADSR zwemt Francois Heersbrandt (Waterloo Natation) de limiet voor de Olympische spelen op de 100 vlinderslag. Dit in een nieuwe Belgische record tijd van 52.29.

  BRABO zwemmer Pieter Timmers zwemt de limiettijd voor de Europese kampioenschappen op de 200 vrijeslag (1.48.63)

  Proficiat Heren.

  De uitslagen van dag 1 en dag 2 zijn beschikbaar op de ADSR website

   
 • ADSR 2012 - Nieuw BR voor Kimberly

  Op de eerste dag van de Antwerp Diamond Swimming Race verbetert BRABO zwemster Kimberly Buys het  Belgisch record op de 50 rugslag.  Met een tijd van 29.36 is zij drie hondersten sneller dan het twee jaar oude record van Silke Van Hoof (ZGEEL)

 • ADSR - Startlijsten

  De startlijsten van de Antwerp Diamond Swimming Race (20-22 januari) staan online.

 • Flanders Swimmingcup 2012

  Mooie resutaten zijn er voor de BRABO zwemmers op de Flanders Swimming Cup.

  Vijf atleten plaatsen zich voor de Europese senior kampioenschappen in Antwerpen.  Tijdens dag 1 zwemmen Dieter Dekoninck (100 vrijeslag), Kimberly Buys (100 vlinderslag) en Jolien Sysmans (50 vrijeslag) de limiet. Tijdens dag 2 volgen Ward Bauwens (400 wisselslag) en Pieter Timmers (100 vrijeslag).  Kimberly plaatst zich nog voor de 50 vlinderslag en de 200 wisselskag.

  De BRABO zwemmers verbeteren ook twee Belgische records.  Kimberly zet de snelste Belgische tijd op de 50 vlinderslag op 26.18s.  De mannenploeg verbetert het Belgisch record op de 4x100 vrijeslag (3.20.33 - Pieter Timmers, Stijn Depypere, Marnik en Dieter Dekoninck)

  Het BRABO collectief verzamelt op deze Vlaamse kampioenschappen voor Kadetten, Junioren en Senioren in totaal 30 gouden, 10 zilveren en 9 bronzen medailles.

  Foto: Kimberly, Dieter en Jolien
 • Flanders Swimming Cup - Antwerpen

  Nu zaterdag en zondag heeft in het Wezenbergbad in Antwerpen de Flanders Swimming Cup plaats.  Onze kernploegen nemen het op tegen de snelste Belgische zwemmers en sterke buitenlandse delegaties uit Nederland, Denemarken, Duitsland, Hongarije, Groot Brittanie,..... 

  Door het grote aantal deelnemers zijn de wedstrijden opgesplitst.  De snelste reeksen starten zaterdag en zondag om 08.00u.  De minder snelle reeksen starten om 1200u.  De finales zijn gepland vanaf 16.00u.  Op zondag worden de finales live uitgezonden op Sporza.

  Voor 7.5 Euro dag krijg je 8 uur topsport voorgeschoteld.  Een unieke kans om onze atleten 'live' in actie te zien.

  Resulaten  


 • Open Nederlandse kampioenschappen 2011

  Van 2 tot 4 december zijn onze kernploeg zwemmers actief op de Open Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven.
  Startlijsten en resultaten zijn beschikbaar via volgende link. (Klik hier)  

 • BK klein bad Wachtebeke - 2011

  De BRABO supporters hebben zich niet verveeld tijdens dit kampioenschap.  Twaalf percent van alle individuele starten,  170 in totaal, worden door BRABO zwemmers uitgevoerd.  Ondanks de afwezigheid van onze kernploeg op dag twee, kunnen onze atleten zich plaatsen voor zesentwintig van de vierendertig finale wedstrijden.  Al onze aflossingesploegen, zowel bij de Dames als bij de Heren nestelen zich op het podium. Sterk.

  Mooie resultaten hebben we vooral gezien bij onze jongere zwemmers.  Sarah Vanleynseele wint de 50 vlinderslag, wordt knap derde op de 100 vlinderslag die gewonnen wordt door Kimberly Buys.  In de 4x100 Wisselslag bij de Dames zwemt zij samen met Eline Dasbach (schoolslag), Lynn Caluwaerts (rugslag) en Annelies De Maré (vrijeslag) naar de Belgische titel. 


  Sarah Vanleynseele

 • Drie Belgische records in Berlijn

  Na het Belgisch record van BRABO zwemster Jolien Sysmans op de 50 vrijeslag in Aken volgen Kim Janssens, Pieter Timmers en Egon Van der Straeten  haar voorbeeld op de wereldbeker wedstrijd in Berlijn.

  Pieter zet het Belgisch record op de 200 vrijeslag scherper.  Met 1.44.89 nestelt hij zich in de top 5 van de wedstrijd.  Egon zwemt een ijzersterke 200 vlinderslag (4e plaats). 1.54.83 is nu het nieuwe Belgische record.  Kim zwemt 31.07 in de finale van de 50 schoolslag, de vierde Belgisch recordtijd voor de BRABO ploeg.

 • Kernploeg kleurt ISF in Aken

  In het 25 meter bad van Aken (Duitsland) verbetert BRABO zwemster Jolien Sysmans het Belgisch record op de 50 vrijeslag. Het sprintcriterium bij de Dames wordt gewonnen door Kimberly Buys. Jolien eindigt tweede.  Egon Van der Straeten kroont zich als beste wisselslag zwemmer (100 en 200 wisselslag).  Kimberly doet hem dit na op de rugslag en Pieter Timmers is de snelse vrijeslag zwemmer op het toernooi.

 • Aken en Berlijn 2011

  Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober zwemt onze kernploeg op het International Swimming Festival in Aken (ISF).  Een week later komen ze aan de start op de World Cup wedstrijd in Berlijn. 

  Hun  resultaten kun je volgen via volgende links: Aken en Berlijn  

 • BRABO pré-selectie van start

  Tijdens de gezamelijke kick-off meeting op vrijdag 4 september in de Molenhoeve te Wijnegem, heeft de BRABO pré-selectie, samen met de Kernploeg, Jeugdkernploegen en A-Selectie de aftrap gegeven voor het nieuwe zwemseizoen.

 • Belgische Kampioenschappen 2011

  Op de Belgische leeftijdskampioenschappen (Mol en Antwerpen) presteren onze zwemmers uitstekend.  Naast het algemeen klassement veroveren zij in totaal 34 individuele gouden, 32 zilveren en 22 bronzen medailles.  De estafette ploegen in de repectievelijke leeftijdscategorieën zien we vijfmaal op het hoogste schavot.  Vijfmaal eindigen ze op de tweede plaats en viermaal op de derde.   

   

 • Warme groetjes uit Hongarije

  De eerste veertien dagen van juli heeft de EJKP en A-Selectie zich voorbereid  in het warme Hongarije.  Eind juli, van 29 tot en met 31 juli komen zij aan de start van de Belgische kampioenschappen voor 15-19+ sers in het Antwerpse Wezenbergbad.


 • Ward Bauwens in actie

  Op de Europese Junior Kampioenschappen in Belgrado komt BRABO zwemmer Ward Bauwens in actie op 6 juli (400 VS),  8 juli (4x200 VS) en 10 juli (400 Wi). Startlijsten en resultaten zijn beschikbaar op:

  http://www.belgrade2011.org/index.php?option=com_content&view=article&id=34&Itemid=26  
   

 • BRABO selecties seizoen 2011-12

  De Rudolphpuntrichtlijnen om deel uit te maken van de BRABO selecties in zwemseizoen 2011-2012 kan u hier vinden.  Als basis worden de Rudolphtabellen van 2009 gebruikt.  De BRABO topsportcel bepaalt op 5 augustus 2011 welke zwemmers voor welke selectieploeg worden uitgenodigd.
   
   

 • De zomer van 2011

  Zes BRABO zwemmers hebben zich na een jaar  keihard werken weten te kwalificeren voor de internationale toernooien.  Kimberly BuysKim Janssens en Dieter Dekoninck zien we terug op het wereldkampioenschap in Shangai (16-31/8).

  Ward Bauwens zwemt op de Europese Junior kampioenschappen in Belgrado (6-10/7).  Matthias Lembrechtsen Lorenz Weiremans nemen deel aan het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Trabzon (23-30/7).

   

   
  Egon Van der Straeten
  ,  Jasmijn Verhaegen en Annelies De Maré zwemmen op de Open Portugese kampioenschappen begin augustus (4-7/8, Póvoa de Varzim - Porto).

  De zwemmers uit de Jeugdkernploeg (JKP) zetten hun orgelpunt tijdens de Belgische leeftijdskampioenschappen voor 11-14 jarigen in Mol (22-24/7).

  De Europese Jeugdkernploeg (EJKP) beleeft zijn hoogtepunt op de Belgische leeftijdskampioenschappen voor 15-19+ jarigen (29-31/7).  Dit kampioenschap wordt net zoals in 2010 door BRABO in Antwerpen georganiseerd.

 • Twee Belgische records en elf Belgische titels voor BRABO op Open BK 2011

  Op de Open Belgisch kampioenschappen zwemmen in het Antwerpse Wezenbergbad veroveren de jonge BRABO zwemmers elf Belgische titels en zetten zij twee Belgische records scherper.  Uitblinkers zijn Ward Bauwens  met goud en een Belgisch record (2.04.35) op de 200 wisselslag en een Belgische titel op de 400 vrijeslag en 400 wisselslag.  Bij de Dames zwemt onze aflossingsploeg met Jasmijn Verhaegen,  Jolien Sysmans, Kimberly Buys en Annelies De Maré naar een nieuw Belgisch record op de 4x100 vrijeslag (3.48.17).  Een knappe prestatie is er van Dieter Dekoninck op de 200 vrijeslag. Hij verschalkt het volledige deelnemersveld.  Met 1.49.21 haalt hij de  titel binnen en blijft slechts 2/100 van een seconde boven de WK limiet. 
 • Open Belgisch kampioenschap 2011

  Kimberly Buys in actie
  Nog een kleine week tot het PRIMO Open Belgisch kampioenschap.  Voor de derde maal op rij organiseert zwemclub BRABO dit kampioenschap in het Antwerpse Wezenbergbad.

  Dit kampioenschap is één van de selectie wedstrijden voor het Europees Junioren kampioenschap in Belgrado en het wereldkampioenschap in Shangai.

  De beste Belgische zwemmers, aangevuld met enkele Hongaarse, Sloveense en Nederlandse toppers staan gedurende deze zwemdriedaagse borg voor de sportieve prestaties.

  De reeksen starten om 09.00u, de finales worden gezwommen vanaf 16.00u.  Meer informatie is beschikbaar op de site van het OpenBK 2011 


 • Kampioenenviering 2010

  Op 29 januari vierde BRABO zijn Belgische kampioenstitels bij de aflossingsploegen. Ook Kimberly Buys, Kim Janssens, Egon Van der Straeten, Dieter Dekoninck en Ward Bauwens werden extra in de bloemetjes gezet voor hun (halve) finale en podiumplaatsen op de Europese kampioenschappen in Eindhoven, Budapest en Helsinki (Juniors).

  Voorzitter Johnny Van der Straeten

 • ADSR mist zijn doel niet

  Een week na de Open Vlaamse Kampioenschappen krijgen onze zwemmers op de ADSR een tweede kans om zich te plaatsen voor de Europese Junior kampioenschappen in Belgrado en de wereldkampioenschappen Seniores in Shangai.   

  Met twee Belgische records (200 wisselslag (2.15.33), 200 rugslag (2.11.82)) en evenveel limiettijden voor de wereldkampioenschappen (100 vlinderslag en 200 rugslag)  zwemt Kimberly Buys alle twijfels weg.

  Ward Bauwens voegt de 200 en 400 wisselslag toe aan zijn limiettiden voor Belgrado.  Op de 400 wisselslag eindigt hij op een zucht van het Belgisch record.

  Op de 200 vlinderslag duikt Egon Van der Straeten als tweede Belg voor het eerste onder de twee minuten grens. Dieter Dekoninck bevestigt op de 100 vrijeslag.     

  Tijdens de slopende afvalraces getuigen de BRABO zwemmers van een uitstekende conditie. Kimberly wint de 50 rug- en vlinderslag bij de Dames.  Egon en Dieter nemen respectievelijk de 50 vlinder- en 50 vrijslag bij de Heren voor hun rekening. 

  De diamanten voor de beste Fina - prestatie worden gewonnen door Moniek Nijhuis en Glenn Surgeloose.  Proficiat.

 • Flanders Swimming Cup 2011

  Op de Open Vlaamse kampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad verzamelen onze 15-18 jarigen elf gouden, zes zilveren en zestien bronzen medailles.  Absolute uitblinker is Ward Bauwens die zijn limieten voor de Europese Junior Kampioenschappen op de 400 en 1500 vrijeslag bevestigt. 

  In de Open categorie groeien onze kernploegzwemmers langzaam naar hun betere vorm.  In volle voorbereiding voor de Open Belgische kampioenschappen in mei veroveren zij acht gouden,  zes zilveren en vier bronzen medailles.

  De estafettes zijn een BRABO aangelegenheid.  Zowel bij de Dames als de Heren worden de 4x100 vrijeslag en de 4x100 wisselslag overtuigend gewonnen.  

 • ADSR 2011

  Van vrijdag 21 januari tot zondag 23 januari heeft in het Antwerpse Wezenbergbad de 'Antwerp Diamond Swimming Race 2011' plaats.  BRABO ontvangt tijdens dit weekend een 350-tal zwemmers.  Naast onze eigen toppers  is er een ruime delegatie aanwezig uit Nederland.  Het wedstrijdprogramma staat nu online onder 'documenten' op de site 'Antwerp Diamond Swimming Race 2011.

 • Clubrecords 2010

  De clubrecords zijn aangepast.  Zowel voor de Dames als de Heren kun je ze terugvinden onder de rubriek Documenten. 

 • Sterk BRABO op EK Korte baan Eindhoven

  Op de Europese kampioenschappen korte baan in Eindhoven zorgen de vijf BRABO zwemmers voor enkele stevige prestaties. De hoofdrol wordt weggekaapt door Kimberly Buys die zilver wint op de 200 wisselslag.

  Tijdens deze vierdaagse vinden we onze zwemmers terug in vier individuele finales en zeven halve finales. Driemaal verbeteren zij een Belgische recordtijd.  Dieter Dekoninck maakt deel uit van de aflossingsploeg die knap zesde wordt in de finale van de 4x50 vrijeslag en achtste in de finale van de 4x50 wisselslag, beide in een nieuwe Belgische recordtijd. 

 • Internationale Jeugdontmoeting Bonn

  Dit weekend zwemt de Jeugdkernploeg en de A- Selectie op de internationale jeugdwedstrijd van Bonn (Duitsland). De programma’s van de wedstrijden staan online : Op de website www.ssf-jugendmeeting.eu kunnen jullie de wedstrijddetails bekijken.

 • EK Korte Baan (dag 1) - Zilver voor Kimberly

  Op de Europese kampioenschappen korte baan in Eindhoven wint Kimberly Buys zilver op de 100 wisselslag (2.10.14).

  Eén zilveren medaille, drie finale plaatsen (200 Wisselslag Dames, 50 Schoolslag Dames, 4x50 Wisselslag Heren), twee halve finale plaatsen (50 vrijeslag Heren, 100 vrijeslag Dames) en het driemaal scherper stellen van een Belgisch record is de rijke oogst van onze BRABO zwemmers tijdens dag één van deze Europese kampioenschappen.


 • Sterke BRABO basis op BK korte baan 2010

  Op het Belgisch kampioenschap korte baan in Wachtebeke strijden 421 zwemmers voor een plaats in één van de 34 finales. BRABO is vertegenwoordigd in 25 finales. Onze zwemmers behalen 10 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen individuele medailles.  In de aflossingswedstrijden zijn onze Dames toonaangevend. Zij winnen zowel de 4x50 vrijeslag als wisselslag.  De Heren worden respectievelijk tweede en derde. 

 • BRABO Clubrecords

  Vanaf nu zijn de BRABO clubrecords beschikbaar via deze website.  Om dit document op te stellen is men teruggegaan tot in 2003, het jaar dat BRABO is opgericht.  Het resultaat staat onder de rubriek 'DOCUMENTEN'.  Links bovenaan van het overzicht vind je de datum terug van de laatste aanpassing.

 • Europese kampioenschappen klein bad - Eindhoven

  Vijf BRABO zwemmers hebben zich geplaatst voor de Europese kampioenschappen klein bad in Eindhoven (25-28 november). De resultaten van Annelies De Maré, Kim Janssens, Kimberly Buys, Ward Bauwens en Dieter Dekoninck  kunnen rechtstreeks gevolgd worden op http://www.omegatiming.com/livetiming/index.htm  of op Eurosport (timing zie 'read more')    

 • BRABO wint SPEEDO Challenge 2010

  In een druk bezocht Wezenbergbad wint een sterk BRABO collectief de Speedo Challenge 2010.  Tweede in de rangschikking is zwemclub MEGA uit Meetjesland en derde de Brugse ZwemKring (BZK).

  Opmerkelijke resultaten zijn er van BRABO zwemmers Annelies De Maré, die een nieuw meeting record zwemt op de 100 vrijeslag,  Stijn DierckxLorenz Weiremans en Sara Vanleynseele bij de 13-14 jarigen. 

  Foto: BRABO voorzitter Johnny Van der Straeten ontvangt de wisselbeker van de SPEEDO afvaardiging.

  Uitslag (Klik hier)
  Uitslag clubklassement (Klik hier)


 • Aken (ISF) en Stockholm 2010

  In de aanloop naar de Europese kampioenchappen korte baan verbetert Kim Janssens in Aken het Belgisch record op de 50 schoolslag (31.65).   In een sterk bezette wereldbeker wedstrijd in Stockholm noteren we de knappe resultaten van Jasmijn Verhaegen op de 50 (28.23) en 100 rugslag (1.00.54),  de finale plaatsen van Ward Bauwens op de 400 vrij (3.50.54) en 400 wisselslag (4.19.84),  Kim Janssens op 50 schoolslag (31.72) en Kimberley Buys op 100 rugslag (1.00.14). 

 • Speedo Challenge 2010

  Het zwemseizoen is gestart en daar hoort natuurlijk de Speedo Challenge bij.  Op zaterdag 13 november organiseert BRABO de 34-ste editie van de Speedo Challenge.  Bijgevoegd vindt U de uitnodiging en het Topswim voorprogramma.

  - Uitnodiging Speedo Challenge (Klik hier)
  - Topswim voorprogramma (Klik hier)

 • BRABO pré-selectie 2010-2011 gekend

  De BRABO pré-selectie is een BRABO initiatief om jonge talentvolle zwemmers uit de moederclubs te laten kennismaken met de selectiewerking van BRABO, én met de verschillende (club- en selectie)trainers. Tijdens de BRABO-préselectietrainingen word je zowel fysiek (technisch en conditioneel) als mentaal voorbereid op een eventuele toetreding tot de Jeugdkernploeg.
 • BRABO bijscholing start op 11 september

  Op zaterdag 11 september gaat een nieuwe editie van de Antwerpse (BRABO) bijscholing van start.  Deze bijscholing heeft als doel lesgevers uit alle clubs in een beperkte tijdsspanne inzicht te laten krijgen in de opbouw van watergewenning, de 4 zwemslagen en starten en keerpunten.

 • EK 2010 Boedapest

  In het gezelschap van Europa's snelste zwemmers zijn de jonge BRABO zwemmers vertegenwoordigd in drie finales en vier halve finales.

  De sterkste prestatie is van Kim Janssens. Zij wordt in de finale van de 50 schoolslag knap vijfde.

  In totaal verbeteren zij drie Belgische records (Kim Janssens 50 schoolslag (31.55), Kimberly Buys 100 rugslag (1.02.08), en Jasmijn Verhaegen, Elise Matthyssen, Kimberly Buys en Annelies De Maré, een homogene BRABO ploeg, op de 4x100 wisselslag (4.07.98).

 • Europese kampioenschappen 2010 in Boedapest

  Vanaf morgen starten de Europese kampioenschappen in Boedapest.  De resultaten van Annelies De Maré, Elise Matthysen, Jasmijn Verhaegen, Kim Janssens, Kimberly Buys, Dieter Dekoninck en Egon Van der Straeten kunnen gevolgd worden via - http://www.budapest2010.com/

 • Belgische kampioenschappen 2010 15-19 plussers

  Tijdens deze kampioenschappen komen er 42 BRABO zwemmers aan de start. Zij verwennen het publiek met 167 individuele starten.  Grote afwezigen tijdens de finales zijn onze deelnemers aan de Europese kampioenschappen.  In volle voorbereiding van dit kampioenschap is beslist om enkel deel te nemen aan de reeksen en de aflossingswedstrijden.

 • BRABO jeugd uitstekend op BJK

  Op de Belgische leeftijdskampioenschappen voor zwemmers van 11 tot en met 14 jaar winnen onze allerjongste competitiezwemmers het algemeen klassement bij de 13-14 jarigen. Sterke individuele prestaties, maar ook mooie resultaten in de estafettes leiden tot de overwinning in het totaal klassement.  • EJK 2010 --- Helsinki

  Knappe resultaten van de BRABO zwemmers op de Europese Juniorkampioenschappen in Helsinki.  Ward Bauwens staat onder stoom.  In een sterke 15.27.04 verovert hij een zilveren plak op de 1500 vrijeslag.  Op de 800 vrijeslag staat hij terug op het podium.  In 8.07.25, vijf seconden onder zijn persoonlijke besttijd wordt hij de derde Europese Junior op dit nummer. 

  Proficiat Ward.

 • JKP in Castres - A-Selectie in Macon

  De Jeugdkernploeg bereidt zich ook dit jaar voor op de Belgische kampioenschappen in Castres (foto).  Onder hen Marijn Van Zundert die in juni Nederlands Jeugdkampioen werd bij de zestienjarigen op de 100 schoolslag (1.06.72).  Proficiat Marijn.


  Het A-team is op stage in Macon.

  Yne DomWard Bauwens en Marnik Dekoninck  zijn ondertussen naar het Europees Juniorkampioenschap in Helsinki vertrokken.  Hun exploten kunnen gevolgd worden op http://www.helsinki2010.fi/swimming/results/

 • Nieuw BR voor Kim Janssens

  In volle voorbereiding op de Europese kampioenschappen in Boedapest zwemt Kim Janssens in het Italiaanse Pescara in de reeksen een nieuw Belgisch record op de 50 schoolslag (31.80). Zij wint de wedstrijd in 32.06.

  Een volledig overzicht van de reslutaten kan je hier bekijken.
   
 • Sevenhills trophy - Pescara (Italie)

  Van 17 tot 20 juni nemen Kimberly Buys, Kim Janssens, Elise Matthysen, Egon Van der Straeten en Dieter Dekoninck deel aan het internationale Sevenhills toernooi in Pescara, Italie.  Resultaten kunnen gevolgd worden op:  http://www.sevenhillstrophy.com/ 

   
 • BRABO Pré-selectie is er klaar voor !!!

  Afgelopen zaterdag vond de voorlaatste BRABO préselectietraining van dit seizoen plaats.  Enkele zwemmers zijn, zoals te zien op de foto,  duidelijk klaar voor een overstap naar de jeugdkernploeg. • BRABO kleurt de zomer van 2010

  Met de zomermaanden in het vizier zetten onze sportzwemmers de eindspurt in naar de Europese of Belgische kampioenschappen. Tijdens de selectiewedstrijden in het voorjaar hebben tien BRABO zwemmers zich weten te plaatsen voor de internationale zomertoernooien. Zeven van hen nemen deel aan de Europese kampioenschappen in Boedapest, waaronder de volledige aflossingsploeg bij de Dames. Drie zwemmers hebben zich geplaatst voor de Europese Junior kampioenschappen in Helsinki.


  Ook organisatorisch draait de club op volle toeren.  Na de organisatie van de Antwerp International Youth Swimming Cup (ZOLA) en de PRIMO OPEN Belgische kampioenschappen half mei organiseert BRABO, gespreid over twee lange weekends eind juli,  de Belgische kampioenschappen voor 11-tot 19+ jarigen in het Antwerpse Wezenbergbad. Wie trouwens nog steeds niet weet wat te doen tijdens de zomerperiode kan zich nog altijd opgeven als medewerker.

 • Open Belgische Kampioenschappen 2010 - Dag 3.

  De BRABO Dames zijn goed op dreef.  Na Annelies De Maré op de 100 vrijeslag, verbetert Kim Janssens op de derde dag van deze kampioenschappen het Belgisch record op de 50 schoolslag.

  Knappe resultaten zijn er nog van Ward Bauwensop de 200 wisselslag en Annelies De Maré op de 200 vrijeslag.  Zij winnen hun wedstrijden in respectievelijk 2.06.98 en 2.01.11


  Kim Janssens
 • Open Belgische kampioenschappen 2010 - Dag 2

  Op dag twee van deze kampioenschappen gaat BRABO door op hetzelfde elan. De aflossingsploeg bij de Dames (Yne Dom, Jasmijn Verhaegen, Annelies De Mare en Kimberly Buys) verbetert het Belgisch record op de 4x200 vrijeslag (8.19.58) en Kimberly evenaart haar eigen Belgisch record op de 100 rugslag.

  Met Jasmijn Verhaegen vervoegt de zesde BRABO zwemmer zich bij de selectie voor de Europese kampioenschappen in Boedapest. In de reeksen zwemt zij een sterke 1.03.12.  Hiermee blijft zij dertig hondersten onder de limiettijd. In de finale wordt zij tweede in 1.03.85 achter Kimberly.

   

  Als startzwemmer van de 4x200 vrijeslag bij de Dames duikt Yne Dom onder de limiettijd voor de Europese Juniorkampioenschappen in Helsinki.  Na Ward Bauwens is zij de tweede BRABO zwemmer die zich plaatst voor het EJK.
 • Open Belgische Kampioenschappen 2010 - Dag 1.

  Met twee nieuwe Belgische records,  vier titels,  twee tweede en één derde plaats sluiten de BRABO zwemmers een uitstekende eerste dag af.


  Uitblinker Annelies De Maré opent de finales met een nieuw Belgisch record op de 100 Vrijeslag bij de Dames.  In 55.71 wint zij haar wedstrijd en duikt ze onder de limiettijd voor de Europese kampioenschappen in Boedapest.
  Annelies De Maré
 • Herstructurering BRABO selecties

  De topsportcel heeft, in consensus met het technisch bestuur, beslist de herstructurering van de BRABOselecties volgend seizoen (2010-2011) verder te zetten.  Het doel van deze herstructurering is de kwaliteit van werken in alle BRABOselecties te verhogen.

 • Amsterdam Swimcup

  Van donderdag 25 tot en met zondag 28 maart neemt de BRABO kernploeg deel aan de Amsterdamse Swimcup. Met een sterk deelnemersveld uit een dertigtal landen waaronder Duitsland, Zweden, Rusland, Frankrijk, VS en Italie is deze wedstrijd een absolute topper.

  Resultaten kunnen gevolgd worden op:  http://www.amsterdamswimcup.nl/

 • BRABO wint het jeugdklassement op het SSF in Bonn

  Op de internationale jeugdwedstrijd in Bonn (Duitsland) heeft BRABO het algemeen jeugdklassement gewonnen.  In gezelschap van 436 zwemmers uit 39 clubs uit 8 verschillende landen heeft de Jeugdkernploeg en de A-Selectie een hele reeks persoonlijke besttijden neergezet. Met knappe resultaten in de finales veroverden ze het algemeen jeugdklassement en zorgen voor een stevige sfeer onder de talrijk opgekomen supporters.  Resultaten zijn beschikbaar op:  www.ssf-jugendmeeting.eu 


 • Kimberly sterk in Uster (Zwitserland)

  Dit weekend zwommen drie van onze zwemmers in Uster. Kimberly Buys wint de finale van de 100 en 200 rugslag in respectievelijk 59.01 en 2.06.29.  Zij verscherpt hiermee tevens de bestaande Belgische recordtijden.

  Kim Janssens is sterk op de 200 schoolslag.  Met 2.31.49 zet zij een nieuwe persoonlijke besttijd. Stijn Depypere zet met 23.23 een persoonlijke besttijd op de 50 vrijeslag.
   

 • Antwerp Diamond Swimming Race 2010

  Een week na de Vlaamse kampioenschappen getuigen onze zwemmers nog van een supervorm.  Egon Van der Straeten (foto) zwemt zijn limiet voor de Europese kampioenschappen op de 200 Vlinderslag (2.00.20). Kimberly Buys zwemt nu ook de EK limiet op de 100 rugslag.  Elise Matthysen bevestigd haar vorm op de 100 Schoolslag (1.09.70).  Ward Bauwens zwemt zeer sterk op de 200 en 400 vrijeslag (3.57.35).


                                              Afvalrace Dames:
  In de afvalrace is Jasmijn Verhaegen (foto) iedereen te snel af op de 50 rugslag.  De 50 schoolslag eindigt in een duel tussen Elise Matthysen en Kim Janssens. Net als tijdens de Vlaamse kampioenschappen is Kim net iets sterker dan Elise.  De 50 vlinderslag is voor Kimberlyen de 50 vrijeslag is voor Annelies De Maré.  Afvalrace Heren:

  Bij de Heren eindigen Stijn Depypere en Dieter Dekoninck op een verdienstelijke finale plaats in respectievelijk de 50 vrijeslag en 50 rugslag.


  De diamant voor de beste prestatie bij de dames gaat naar Kimberly Buys.  Bij de heren gaat de diamant naar François Heersbrand (Waterloo Natation) voor zijn prestatie op de 50 vlinderslag.
 • Flanders Swimming Cup Antwerpen 2010 (Dag 2)

  Op dag twee van de Flanders Swimming Cup ontbindt BRABO al zijn duivels. Kim Janssens realiseert één van haar dromen. Zij zwemt de limiettijd voor het Europees kampioenschap, wordt Vlaams kampioen en verbetert het Belgisch record op de 50 schoolslag (31.85).  Kimberly Buys illustreert haar klasse en scherpt nogmaals het Belgisch record op de 50 vlinderslag aan (26.46).

  Ward Bauwens wordt derde in een ijzersterke 3.57.86 op de 400 vrijeslag en bevestigt hiermee zijn EJK limiet op dit nummer. Elise Matthysen zwemt nu ook haar EK limiet op de 200 schoolslag (2.31.59).


  Yne Dom
  zwemt als vijftienjarige een knappe 400 wisselslag. Zij wordt in de finale tweede in 5.04.56.


  Overwinningen bij de Heren zijn nog weggelegd voor Dieter Dekoninck op de 50 vrijeslag. Met zijn 23.45 nadert hij de EK limiet tot op een halve seconde en voor Gino Stevenheydens op de 100 vlinderslag (54.98).  


  In de aflossingsnummers leert BRABO van de fouten die gemaakt zijn tijdens de eerste dag van het kampioenschap.  BRABO vraagt de wedstrijdleiding om de wedstrijden te mogen zwemmen in baan acht in plaats van de omstreden baan vier, en met succes. Ditmaal geen dubieuze uitsluitingen. De Dames (Jasmijn Verhaegen, Elise Matthijsen, Kimberly Buys en Annelies De Maré) zwemmen probleemloos de 4x100 wisselslag in 4.10.69, enkele tienden van een seconde boven hun eigen Belgisch record. De Heren (Egon Van Der Straeten, Gino Stevenheydens, Stijn Depypere en Dieter Dekoninck) verbeteren het Vlaams record op de 4x100 vrijeslag (3.28.94) van SOS uit 2008.

 • Flanders Swimming Cup Antwerpen 2010 (Dag 1)

  Vlaamse 2010Drie BRABO dames zwemmen tijdens de eerste dag de limiet voor de Europese kampioenschappen in Budapest.  Kim Janssens duikt in de finale met 1.9.94 voor de eerste maal onder de 1.10.00.  Zij wordt knap derde.  Elise Matthysen wint hetzelfde nummer in 1.9.23.  Kimberly Buys zwemt naadloos naar een sterke 59.10 op de 100 Vlinderslag.


  Annelies De Maré
  , Egon Van der Straten en Dieter Dekoninck zijn in de laatste rechte lijn.  Annelies wint de 50 vrijeslag in 25.99 (EK limiet 25.78). Egon doet haar dit na op de 200 vlinderslag. Hij wint in een ijzersterke 2.00.94 (EK limiet 2.00.72) en Dieter wordt overtuigend tweede op de 100 vrijeslag in 50.70 (EK limiet 50.22)

  Ward Bauwens zwemt een meer dan overtuigende 1500 vrijeslag. Hij wint bij de 17-18 jarigen en bevestigt hiermee zijn selectie voor de Europese Junior kampioenschappen in Helsinki.
 • WK korte baan Rio de Janeiro

  Afgelopen maand nam Jeugdsportcoördinator Jonas Martens deel aan het WK korte baan in Rio de Janeiro.  Op zijn favoriete nummer, de 50meter vrije slag, plaatste Jonas zich vlot voor de finale, waarin hij 5de werd in een tijd van 26.91.  Op de 100meter vrije slag werd hij 9de, na het zwemmen van een bijzonder spannende swim-off.  Jonas zwom in dit duel 59.48, zijn tegenstander was 4 honderdsten sneller.

  De prospectie voor BRABO voor de Olympische Spelen van 2016 is dus gebeurd !

 • Knappe resultaten van de BRABO zwemmers op EK klein bad

  BRABO zwemmers schitteren op EK klein bad.

  Op het Europees kampioenschap klein bad in Istanboel lossen BRABO zwemmers Annelies De Mare, Dieter Dekoninck en Kimberly Buys de verwachtigen in. Met finale plaatsen op de 200 wisselslag, 200 rugslag, 100 vlinderslag, een halve finale plaats op de 50 vlinderslag en het scherper stellen van vier Belgische recordtijden (50VL, 100VL, 200Wi en 200RU) heeft Kimberly een bijzonder geslaagd toernooi achter de rug.  Knappe prestaties waren er van Dieter. Hij verbeterde het Belgisch record op de 50 rugslag en scherpte de Vlaamse recordtijden op de 50 en 100 vrijeslag aan. Annelies vindt haar beste vorm terug, maar mist op 6" de halve finales op de 100 vrijeslag.
   

 • Europees kampioenschap korte baan in Istanboel

  De wedstrijden van Annelies, Kimberly en Dieter zijn te volgen op: http://www.omegatiming.com/

  Eurosport heeft zendtijd geprogrammeerd op: donderdag vanaf 17.30u tot 19.00u, vrijdag vanaf: 17.30u tot 19.00u  en  's morgens vanaf 8.35u tot 9.30u (samenvatting dag 1), zaterdag vanaf 17.00u tot 18.00u en zondag vanaf 16.30u tot 18.00u
   
 • Lange afstandwedstrijd in Mol (5/12/09)

  Zaterdagavond zwom Jeroen Van den Broeck (°95) op de lange afstand wedstrijd te Mol (25m-bad) een nieuw Belgisch Jeugdrecord op de 800m vrije slag bij de 14-jarigen. Jeroen steldehet 800m-record met bijna vijf seconden scherper tot een nieuwe tijd van 8.45.36, goed voor 19 Rudolph punten. Knap werk.

 • Stad Antwerpen feliciteert BRABO

  Burgemeester Patrick Janssens en schepen voor sport Ludo Van Campenhout  feliciteren BRABO met zijn schitterende resultaten op de Belgische zwemkampioenschappen in Wachtebeke.
 • Interdistrict 2009 te Antwerpen

  Vanmiddag zwom Yne Dom (°95) op het jaarlijkse Interdistrict Tornooi te Antwerpen (50m-bad) een nieuw Belgisch jeugdrecord op de 100 meter vlinderslag. De wisselslagzwemster tikte aan na 1.04.31, goed voor 16 Rudolph punten en een nieuwe toptijd op deze afstand bij de 14-jarigen. Het vorige record, op naam van niemand minder dan Fabienne Dufour, hield reeds stand sinds 1995.
 • Swim Cup Eindhoven en EK Istanboel

  Van 27 t/m 29 november zijn onze Kernploeg zwemmers actief op de SWIM CUP 2009 in Eindhoven.  Meer informatie kan je terugvinden op  http://www.swimcup.nl/

  Van 10 t/m 13 december nemen Kimberly Buys, Annelies De Mare en Dieter Dekoninck deel aan de Europese Kampioenschappen klein bad in Istanboel. Annelies zwemt de 100 vrijeslag, Kimberly de 100 en 200 rugslag, de 50 en 100 vlinderslag en de 200 wisselslag.  Dieter komt uit op de 50 en 100 rugslag, 50 en 100 vrijeslag en 50 vlinderslag.  Meer informatie is beschikbaar op http://www.istanbul09.com/en/

 • BK klein bad 2009 - Wachtebeke (Dag 2)

  Ook op dag twee leveren de BRABO zwemmers schitterende prestaties af.  BRABO is vertegenwoordigd in vijftien van de zeventien finales.  Hoogtepunt is de 100 wisselslag bij de Dames, waar maar liefst vijf van de acht finaleplaatsen bezet worden door BRABO zwemsters.

  Kimberly Buys gaat op hetzelfde elan verder als tijdens dag één.  Zij brengt het Belgisch record op de 100 wisselslag naar 1.00.89 en wint de Belgische titels op de 100 vrijeslag, 100 wisselslag, 50 en 200 vlinderslag.  In totaal staat de teller voor dit weekend op drie nieuwe Belgische records en maar liefst acht individuele Belgische titels.

  In totaal is BRABO goed voor 13 gouden, 4 zilveren en 9 bronzen individuele plakken. In de aflossing behaalden onze zwemmers tweemaal goud bij de Dames (4x50VS en 4x50WI).  De Heren waren goed voor een tweede (4x50WI) en een derde plaats (4x50VS).

  Proficiat.
 • BK klein bad 2009 - Wachtebeke (Dag 1)

  BRABO is smaakmaker op het Belgisch Kampioenschap klein bad in Wachtebeke.  Op dag één is BRABO in dertien van de zeventien finales vertegenwoordigd.  Op de 200 wisselslag hebben maar liefst vier BRABO zwemsters zich gekwalificeerd voor de finale.  De hoofdrol is weggelegd voor Kimberly Buys.  Zij scherpt de Belgische recordtijden aan op de 200 vrije slag (1.57.39) en de 200 rugslag (2.06.58). Zij verovert de Belgische titels op de 200 vrijeslag, 200 wisselslag, 200 rugslag en 100 vlinderslag. Pure klasse.
 • BRABO wint Speedo Cup 2009

  In zwembad van St-Jans Molenbeek wint BRABO overtuigend de Speedo Cup. Met 31 deelnemende zwemmers is BRABO vertegenwoordigd in alle disciplines. In 26 van de 40 wedstrijden staan onze zwemmers op het podium,  zowel bij onze allerjongsten als in de Dames en Heren categorieën.

  Proficiat zwemmers, trainers. 

 • JKP filmt in Leuven

  Zaterdagochtend 31 oktober werden 13 zwemmers van de Jeugdkernploeg gefilmd in de labo's van de Leuvense Universiteit, Faculteit Bewegings- en evalidatiewetenschappen. Wie op stage is met de VZF (Yne, Nicky en Jeroen),wordt tijdens de herfstvakantie op stage gefilmd.

 • Aken ISF 2009

  Dit weekend zijn onze Kernploeg zwemmers actief op het International Swimming Festival in het Duitse Aken.  Op de eerste dag worden twee nieuwe Belgische records gezwommen door de BRABO zwemmers.  Kimberly Buys wint de 50 vlinderslag in een nieuwe Belgische recordtijd van 26.56.  Dieter Dekoninck wint de 50 rugslag en verbetert het één jaar oude Belgisch record van Bruno Claeys op de 50 rugslag (24.78)  

  Op dag twee wint Kimberly de 100 rugslag in 59.19.  Goed voor een nieuw Belgisch record.

  Proficiat.

  Startlijsten en resultaten zijn beschikbaar op http://isf.asv06.de/ 

 • BRABO Bijscholing

  Van maandag 7 september tot en met vrijdag 11 september organiseerde de jeugdsportcoördinator van BRABO een derde editie van de BRABO bijscholing binnen de schoot van AZSC.  Vijfentwintig AZSC-lesgevers namen deel aan dit initiatief.  Veertien onder hen volgden alle lessen en krijgen een BRABO-bijscholingsattest toegestuurd.
 • Seizoen officieel van start voor JKP en A-selectie

  Zaterdag laatstleden vond naar goede gewoonte de Infovergadering van de BRABO Jeugdkernploeg plaats in de lesruimte van de Wezenberg. Alle ouders van de Jeugdkernploegzwemmers waren present, inclusief Jeugdsportcoördinator Jonas Martens. Ook dit jaar werd het sportieve aanbod van de Jeugdkernploeg verder geoptimaliseerd, met het accent op een uitbreiding van de trainingsuren en een intensievere begeleiding in kleinere groepjes.  Eerder deze week, op maandag 7 september gingen zowel de BRABO Jeugdkernploeg als de A-selectie opnieuw van start. Beide selecties beginnen dit jaar hun vijfde seizoen.
   

 • B(J)K Foto's

  Belgische (Jeugd) Kampioenschappen. Sfeerbeelden.
 • BRABO Heren verbeteren Belgisch Record 4x100WS

  Tijdens de recordpoging in Leuven verbeteren de BRABO heren het Belgisch Record op de 4x100 wisselslag.  Dieter, Nick, Gino en Wim leggen de afstand af in 3.39.25 en verpulveren hiermee hun eigen Belgisch Record uit 2007 met maar liefst 7.74 seconden. 

 • Belgische Records voor Kimberly en Elise op WK

  Op het WK te Rome zwemmen de BRABO meisjes nog drie Belgische records.  Kimberly zwom de 100 vlinderslag in 58.62 en de 100 rugslag in 1.02.46.  Hiermee verbetert zij haar eigen Belgische records met respectievelijk 15 en 23 hondersten.  Elisezwemt de 50 schoolslag in 32.12 en gaat hiermee 12 hondersten onder het oude BR.  Annelies verbetert met 26.27 haar besttijd op de 50 vrijeslag. 

       

 • BRABO stevig op de Belgische Kampioenschappen

  De BRABO zwemmers halen knappe resultaten op de Belgische kampioenschappen te Molenbeek.  Terwijl een deel van de kernploeg zwemmers op de wereldkampioenschappen in Rome zwemmen, slagen zij erin het puntenklassement binnen te halen voor zowel de benjamins, miniemen als het algemeen klassement voor kadetten, juniores en seniores.

 • Yne houdt stand op eerste internationale krachtmeeting

  Op het tweejaarlijkse EYOF (European Youth Olympic Festival), dat dit jaar te Tampere (FIN) wordt gehouden, slaagde Yne Dom (°95) er in om 3 persoonlijke records neer te zetten.


 • Wereldkampioenschappen zwemmen in Rome

  Vanaf zondag 26 juli tot en met zondag 2 augustus nemen BRABO zwemsters Annelies De Maré, Elise Matthysen en Kimberly Buys deel aan het wereldkampioenschap zwemmen te Rome.

  Bekijk de reportage op SPORZA.

  Hun resultaten kan je volgen op:
  WK organisatie:         www.roma09.it
  Omega Live Timing:   www.omegatiming.com
 • Juli-maand stage-maand

  Niet anders dan de andere jaren vertrekken onze zwemmers gedurende de maand juli op stage.  In voorbereiding op het Belgische Kampioenschap eind juli, bereidt de jeugdkernploeg (foto) zich voor te Castres (Frankrijk).  Het A-team heeft dit jaar voor Hongarije gekozen.

  Elise, Kimberly, Annelies, Kim en Gino zijn ondertussen reeds teruggekeerd van Tenerife.  Hun doel zijn de wereldkampioenschappen te Rome begin Augustus.  Yne is nog in volle voorbereiding voor het EYOF in Tampere (18 juli)

  Voor Charlotte, Dieter, Egon, Jasmijn en Sander zit het EJK erop.  Hun laatste wedstrijden voor dit seizoen zijn de Belgische kampioenschappen einde juli.
 • BRABO jeugd trotseert EJK geweld

  Met één individuele finale (50RS Heren), vijf halve finale plaatsen (50VS, 100VS, 200VL Heren en 50, 200RS Dames) en één finale plaats bij de aflossingswedstrijden (4x100VS Heren) houden de BRABO jongeren stand op dit kampioenschap.  In totaal wordt maar liefst 28 maal een individueel wedstrijdrecord verbeterd. Vijfmaal wordt er een nieuw wedstrijdrecord gezet in de aflossingsnummers.
 • BRABO Juniores klaar voor EJK en EYOF

  Van 8 tot 12 juli nemen BRABO zwemmers Charlotte De Laet, Dieter Dekoninck, Egon Van der Straeten, Jasmijn Verhaegen en Sander Helderweirt deel aan de Europese Junior Kampioenschappen in Praag (Tsjechië).

  Van 18 tot 25 juli neemt BRABO zwemster Yne Dom deel  aan het European Youth Olympic Festival in Tampere (Finland)

   


  Hun resultaten kan je volgen op volgende websites:

  EJK: http://www.prague2009.cz/
  EYOF: http://www.tampere.fi/english/2009.html

 • Brabo blij met resultaten op Open Belgische kampioenschappen

  openbk_dieter.jpgDriehonderdentien zwemmers, waaronder het kruim van de Belgische zwemwereld strijden in het Antwerpse Wezenbergbad voor  de Open Belgische titels.  BRABO is goed vertegenwoordigd.  Met vierenveertig zwemmers vormen zij de grootste deelnemende delegatie en goed voor bijna 15 percent van het totale deelnemersveld.  Het nationale zwemteam van Belarus, beperkte delegaties uit Nederland, Frankrijk, Spanje en Hongarije geven de wedstrijd een internationale tint.

  In totaal worden er een achttal nationale records verbroken waaronder twee door BRABO.  De Jeugdkernploeg en de A-selectie zijn goed op dreef.  De kernploeg beleeft moeilijke momenten, zij hebben niet naar deze wedstrijd gepiekt, maar onder impuls van 'leading lady' Kimberly Buys wordt het publiek stevig verwend.

  Zoals gewoonlijk zijn er voor deze wedstrijd weer heel wat vrijwilligers opgetrommeld.  Langs deze weg bedankt het Brabo-bestuur in naam van de Belgische zwembond de trouwe kern van medewerkers en officielen voor hun onvoorwaardelijke inzet.

 • Sportieve resultaten 2008

  gino_stevenheydens.jpgEen overzicht van de sportieve prestaties van BRABO in 2008. De resultaten reflecteren de sportieve prestaties van alle sportzwemmers uit de zeven moederclubs.

 • Antwerp Diamond Swimming Race

  De BRABO jongeren bouwen aan de toekomst. Een week na de schitterende resultaten op de Open Vlaamse kampioenschappen staan onze zwemmers terug op de startblokken van het Antwerpse Wezenbergbad tijdens de 'Antwerp Diamond Swimming race'.  Deze wedstrijd mist zijn doel niet.  De zwemmers zijn nog steeds in conditie en dat is te merken.  In totaal wordt er zes maal een Belgisch record verbeterd.

 • BRABO zwemmers op schema

  Kimberly BuysTijdens de Open Vlaamse kampioenschappen in het Wezenbergbad te Antwerpen zwemt een brede kern van BRABO zwemmers zich in de kijker.  Blikvangers zijn Kimberly Buys met zes nieuwe Belgische records,  Elise Matthysenen een supersnelle aflossingsploeg bij de Dames (Jasmijn Verhaegen, Kimberley Buys, Elise Matthysen en Annelies De Maré). Zij winnen de 4x100 wissel in een nieuwe Belgische recordtijd.

 • KULeuven analyseert Kernploeg en Jeugdkernploeg

  egon_vanderstraeten
  In de aanloop naar de belangrijke wedstrijden in januari (Vlaamse Kampioenschappen en Antwerp Diamond Swimming Race), zijn de BRABO Kernploeg en Jeugdkernploeg zwemtechnisch geanalyseerd door specialisten bewegingsleer zwemmen van de KULeuven.  Dit onder leiding van professor Daly.
 • Elise Matthysen sportbelofte van het jaar.

  elise_matthysen_8.jpgTijdens het sportgala van het jaar 2008 is BRABO zwemster Elise Matthysen verkozen tot Sportbelofte van het jaar.

  Wink Proficiat Elise


 • BRABO power op EK klein bad.

  Naast één finale- en vier halve finaleplaatsen in de individuele nummers en één finaleplaats in de aflossing (4x50 vrije slag) verbeteren de BRABO meisjes zes maal een Belgische record. Dit is de schitterende oogst van een lang weekend Europese kampioenschappen.
 • BRABO meisjes missen hun start niet.

  kimberly_buys_2.jpgOp de eerste dag van de Europese kampioenschappen klein bad in Rijeka wordt Kimberly knap zevende in de finale van de 200 wisselslag. Met 2.10.40 in de reeksen verbetert zij haar eigen Belgisch record met bijna 2 seconden. In de finale doet zij er nog 2 tienden af (2.10.22).


  Elise
  strandt in de reeksen van de 50 schoolslag op een twintigste plaats maar geen enkele Belgische zwemster is op dit nummer ooit sneller geweest. Met 31.69 wist ze het 10 jaar oude Belgische record van Brigitte Becue van de tabellen.


  Met 54.39 en een 14e tijd kwalificeert Annelies zich op de 100 vrijeslag voor de halve finales.  In die halve finale bevestigt zij met een twaalfde plaats in 54.48,  26 hondersten boven haar eigen Belgisch record.

 • Europese kampioenschappen korte baan

  Vanaf donderdag 11 december verschijnen onze zwemsters (Annelies, Elise en Kimberly) aan de start van het Europese kampioenschap zwemmen korte baan in Rijeka (Croatië).  Je kan ze live volgen op Eurosport.  Klik op 'lees meer' voor het gedetailleerd programma.
 • Elise zwemt naar zege in Eindhoven

  Elise MatthysenIn de voorbereiding naar het Europees kampioenschap klein bad zwemt Elise naar de zege in Eindhoven.  In 1'09"12 kan zij in de allerlaatste slag Lia Dekker, de zus van Inge, voorbijsteken.

  Op dinsdag 9 december verkiest Sporza zijn sportbeloftes van het jaar 2008.  Elise is één van de genomineerden. Wil je haar steunen, surf dan op dinsdag naar http://www.sporza.be/cm/sporza.be/ander%2Bnieuws en breng je stem uit. (Sporza site, onder 'ander nieuws' vind je de rubriek 'Win tickets voor het sportgala 2008 in Oostende').


 • Europees kampioenschap korte baan in Rijeka (Croatië, 11-14 december 08)

  Tijdens de voorbije Belgische kampioenschappen korte baan in Wachtebeke hebben drie BRABO zwemsters zich kwalificeerd voor het Europees kampioenschap klein bad in Rijeka.


  Annelies De Maré
  : 50 en 100 vrije slag
  Elise Matthysen: 50, 100 en 200 schoolslag
  Kimberly Buys: 200 rugslag, 50 en 100 vlinderslag, 100 en 200 wisselslag.


  Website:  www.rijeka2008.com

 • BRABO collectief kruidt de Belgische kampioenschappen klein bad in Wachtebeke

  bk_08_wachtebeke_s.jpgDe BRABO blikvangers tijdens deze kwalitatief hoogstaande kampioenschappen zijn Annelies De Maré en Kimberly Buys.

  Annelies zwemt een bangelijke 25.16 op de 50 vrije slag en even bangelijke 54.22 op de 100 vrije slag.  In beide gevallen neemt zij beslag op de titel en het Belgisch Record.  Op de 200 vrije slag laat ze het ganse peloton achter zich in 1.58.73.

  Kimberly legt dit weekend een loodzwaar parcour af.  Kersen op de taart zijn de 200 rugslag waar ze met 2.08.23 haar eigen Belgisch record verbetert met twee seconden.  In 1.01.22 wordt zij ook Belgisch kampioen en recordhouder op de 100 wisselslag.  Belgische titels waren voor haar nog weggelegd op de 100 rugslag, 50 en 100 vlinderslag.

 • Wedstrijd in Aken - Hoogtepunten

  Kimberley Buys zwemt twee nieuwe Belgische records(BR).  Met 59.90 verbetert zij haar eigen BR en zet zij tevens het wedstrijdrecord in Aken scherper op de 100 rugslag.  Op de 200 rugslag overschrijft ze met 2.10.25 het elf jaar oude Belgische record van Yseult Gervy.
  Op de 100 vlinder eindigt zij tweede in de finale met 59.74.  Op de 50 rugslag wordt ze derde in 29.05. Zij wint de 200 wisselslag in 2.12.64, fracties van haar eigen Belgisch record, maar in een mooi nieuw wedstrijdrecord.


  Elise Matthysen
  wint de 200 Schoolslag in 2.31.12


  Dieter Dekoninck
  doet hetzelfde op de 50 rugslag in een sterke 25.75 en wordt tevens derde in de finale van de 100 rugslag in 56.06


  Egon Vanderstraeten
   wordt knap derde met een nieuwe besttijd van 2.01.61 op de 200 vlinderslag.

  Ereplaatsen zijn er nog wegelegd voor Wim Goris, derde op de 100 (57.46) en 200 wissel (2.07.03). 
  De aflossingsploeg met Dekoninck, Goris, Buys en De Maré wordt tweede op de 4x50 wisselslag in een sterke 1.46.57

 • Brabo Kernploeg in Aken (Duitsland)

  Dit Weekend (18-19 okober) zwemt de volledige Kernploeg in Aken.  Samen met 13 olympische zwemmers, waaronder Elise, nemen zij deel aan een goedgevulde zwem-driedaagse.

  Resultaten kunnen gevolgd worden op:
  http://www.asv06.de/isf/main/index.htm

  De Brabo Jeugdkernploeg en het A-Team geven kleur aan de provinciale kampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad.
 • BRABO Pré-selectie gaat van start op 20 september

  De BRABO pré-selectie is een nieuw BRABO initiatief, gericht op jonge, talentvolle zwemmers, met de bedoeling ze te laten kennismaken met de selectiewerking van BRABO, en met de verschillende (club- en selectie) trainers.

  Tijdens de BRABO-préselectietrainingen worden de zwemmers zowel fysiek (technisch en conditioneel) als mentaal voorbereid op een eventuele toetreding tot de Jeugdkernploeg.
 • Bijscholing nieuwe BRABO lesgevers

  Op 4 oktober gaat de bijscholing voor nieuwe lesgevers van start. De planning is als volgt:


  4 en 11 oktober van 14u30 tot 16u30 : basisprincipes & watergewenning

  25 oktober en 8 november van 14u30 tot 16u30 : techniekaspecten crawl

  15 en 29 november van 14u30 tot 16u30 : techniekaspecten rugslag en dolfijn

  6 en 13 december van 14u30 tot 16u30 : techniekaspecten schoolslag

 • Elise schittert op de Olympische spelen

  elise_matthysen_6.pngMet twee halve finale plaatsen en twee nieuwe Belgische records voldoet zij ruimschoots aan de verwachtingen.
  Een overzicht uit de geschreven pers.

 • Foto's Antwerp Diamond Swimming Race

  Antwerp Diamond Swimming Race
  Antwerp Diamond Swimming Race Antwerp Diamond Swimming Race
 • Brabo zwemmers sluiten het seizoen af met mooie prestaties

  Na haar evenaring van het Belgisch record op de 100 rugslag tijdens de Brabo Diamond Swimming Race in het Antwerpse Wezenbergbad, slaagt Kimberley Buys erin datzelfde record te verbeteren tijdens de recordenjacht in het 25m bad van Berchem.  

  Egon Vanderstraten en Dieter Dekoninck bevestigen op de Europese Junior Kampioenschappen in Belgrado.  Egon haalt de halve finales op de 200 vlinderslag en verbetert zijn besttijd op de 100 vlinderslag.  Dieter haalt de finale op de 50 rugslag. 

  Elise Matthysen zorgt volgende week voor de kers op taart tijdens de Olympische spelen in Peking.

  De volledige Brabo Kernploeg,  Jeugdkernploeg en A-Team zijn prominent aanwezig op de Brabo Diamond Swimming Race.
 • Jonas Martens nieuwe BRABO sportcoordinator (2)

  Jonas MartensEnkele weken geleden kon u lezen dat Jonas Martens werd aangesteld als sportcoördinator van BRABO.  De hoofddoelstelling van de nieuwe sportcoördinator bestaat erin om vanuit een goed gestructureerde technische zwemscholing te zorgen voor een goede doorstroming van zwemmers uit alle moederclubs naar de kernploegen van BRABO.  Om deze doelstelling te bereiken zal Jonas de moederclubs regelmatig bezoeken en technische en structurele ondersteuning bieden.  Hij is lid van de topsportcel en zal in samenwerking met de trainer van de Jeugdkernploeg de trainingen van de BRABO-préselectie leiden.  Verder staat hij in voor de (permanente) vorming van de BRABO trainers en zal hij het technisch bestuur van BRABO voorzitten.

 • Elise Matthysen gaat Olympisch

  beibel.jpgZondag 27 juli was het eindelijk zover. Samen met Ronald Gaastra vertrok Elise naar het Olympisch dorp in Peking.
 • Europese Junior Kampioenschappen in Belgrado

  EJK BelgradoVanaf woensdag 30 juli tot en met zondag 3 augustus zijn onze kernploeg zwemmers Dieter Dekoninck en Egon Vanderstraeten aktief op de Europese Junior Kampioenschappen (EJK) in Belgrado.


 • Groetjes uit Castres

  kaart_sastre_200x153.jpg Juli is traditioneel stage maand. Voor de Kernploeg zit de zwemstage in Tenerife er al op. De Jeugdkernploeg keert vandaag terug uit Castres (foto) en het A-team werkt zijn laatste trainingen af in Epinal.
 • 1,4 miljoen voor Antwerps Topsportfonds

  In het Topsportfonds van de stad Antwerpen zit dit jaar ruim 1,4 miljoen euro voor 30 clubs en individuele sporters. Germinal Beerschot, basketbalclub Antwerp Giants en R. Antwerp FC krijgen met respectievelijk elk 190.000 en 148.000 euro het meest uit de pot. Het Topsportfonds bestaat nu vier jaar.
 • Jonas Martens nieuwe BRABO sportcoordinator

  Vanaf 1 juli vervangt Jonas Martens Leo Van Hooydonck als sportcoordinator bij Brabo. Leo blijft aktief als hoofdtrainer bij zijn Brabo moederclub (ZiK).
 • Antwerp Diamond Swimming Race (25-27 juli 2008)

  brabo_diamond_race.jpgMet de Antwerp Diamond Swimming Race 2008 viert de Antwerpse fusieclub zijn eerste lustrum.
  De site voor de Antwerp Diamond Swimming Race is nu online. Je kan er rechtstreeks naartoe via de url: www.diamondswimmingrace.be of je klikt op de knop rechtsbovenaan de homepage van deze site.
 • Onze zwemsters sterk in Monaco en Barcelona

  emily_vavourakis.jpgHet was een behoorlijke thriller in Monaco en Barcelona. Kimberly Buys, dit jaar 19 en eerste Belgische zwemster onder de minuut op de 100 vlinder, en Emily Vavourakis (foto), recordhoudster op de 100vrij in 50m bad, probeerden alsnog hun limiet voor de O.S. te behalen. Elise Matthysen, reeds zeker van haar ticket voor Peking, kon met een gerust hart internationale ervaring op doen.

  Kimberly haalt het onderste uit de kan en presteert zowel op de 100 vlinder als op de 200 rug op hoog niveau. Met een nieuw Belgisch record op zak op de 200 rug (2.13.71) is zij, spijtig genoeg, ook hier enkele fracties van een seconde te traag voor de OS limiet (2.13.30). Maar wat een regelmaat !

 • EJK-limiet voor Egon en Dieter

  egon_vanderstraeten.jpgTijdens de voorbije Belgische kampioenschappen leverde het BRABO-duo Dekoninck-Vanderstraeten knappe prestaties. Beiden hebben intussen hun EJK-limiet op zak en denken nu al aan de Olympische Spelen van 2012 en zelfs 2016. Dieter Dekoninck heeft de limiet voor de Europese juniorkampioenschappen op de 50 en 100 meter rugslag en op de 200 meter vrije slag op zak. Egon Vanderstraten (foto) mag op het EJK aantreden op de 200 meter vlinderslag.
 • Kimberly en Wim uitstekend in Tielt

  Afgelopen weekend organiseerden de Tieltse Zeeduivels hun 200-meter van Tielt. De Brabo zwemmers Kimberly Buys en Wim Goris presteerden er uistekend.
 • Elise Matthysen in Le Soir

 • Matthysen zwemt Becue van tabellen

  elise2.jpgElise Matthysen heeft voor een Belgisch hoogtepunt gezorgd op het EK zwemmen in Eindhoven. Op de 100 meter schoolslag verbeterde ze het BR van Brigitte Becue. De andere Belgen sneuvelden vanmorgen in de reeksen van het EK.